Lze poměrně snadno, pokud máš semena afrického ořešáku
Bambucké máslo je výrobou a použitím spjato s historií a tradicí
černého kontinentu. Základním prvkem k výrobě bambuckého másla jsou
semena afrického ořešáku Shea (Vitellaria paradoxa), ale je známý také
pod názvy máslovník a nebo strom karité. Stromům se daří v savanách
západní Afriky, jsou pěstovány v devíti afrických zemích v čisté
přírodě a podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství. Semena
ořešáku se ručně sbírají, stloukají a jejich obsah se pak suší na
slunci. Po vysušení se hmota praží a ručně zpracovává převážně
africkými ženami tak dlouho, dokud nevznikne tuk máslové konzistence.
Africké ženy bambucké máslo dlouhá léta používají k péči o pleť a
také jako přírodní ochranu proti horkému větru a UV záření
Zdroj: net
0 Nominace Nahlásit |
Sakra já myslel, že to je i k jídlu. ;D
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |