Jde mi o to, ze pokud dobre chapu tak kdyz dam samotny talir s jidlem na sporak, coz jsem pred chvilou zkusil, tak se sice jidlo ohralo ale po sundani talire vysel smrad pravdepodobne z nahrateho porcelanu a radsi jsem to nejedl, protoze nevim zda-li se tak neumolnuji pres talir nejake skodlive latky do jidla. Nebo to, to tak lze dělat? Neral bych take znicil talir protoze verim ze na to nejsou stavene. Kdyby byla nejaka takova podlozka pod to co by te teplo dobre prenasela a pritom nevytvarela zapach. Nejaky nejspis vodivy tenky material? Pripadne otazky a doplneni muzeme resit v diskuzi.
PS: Mam samozrejme i mikrovlnku, ale treba na polivku mi to prijde skoda to porad prohanet pres ni, pac z toho pry unikaji vitaminy mnohem vic, nez kdyz to ohreju na sporak. Mam pravdu?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3443 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Porcelán nesmrdí – to ti spíš smrdělo připálené jídlo…
😉
Ne – talíře opravdu nejsou na sporák vhodné – jednak nemusí teplotu
plotýnky vydržet, ale hlavně porcelán je tepelný izolant, takže teplo
přenáší velmi špatně – a tuto ´vadu´ žádná podložka
neodstraní.
0 Nominace Nahlásit |
na priame ohriatie v tanieri použite taniere z varného skla (napr ARCOPAL).
mikrovlnka ničí vitamíny presne tak isto ako iné druhy tepelnej úpravy potravín – niektoré viac, niektoré menej ( http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a-zahrada/interier-a-nabytek/29244-7-lzi-ktere-kazi-povest-mikrovlnkam ).
takže v ps pravdu nemáte (a formulácia " pry unikaji vitaminy mnohem vic" je úplne špatne).
;-Q
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |