Avatar uživatele
anonym

Lze sehnat podložky na vaření pro sporák (položit), abych mohl ohřívat přimo talíř s jídlem a nemusel špinit kastról?

Jde mi o to, ze pokud dobre chapu tak kdyz dam samotny talir s jidlem na sporak, coz jsem pred chvilou zkusil, tak se sice jidlo ohralo ale po sundani talire vysel smrad pravdepodobne z nahrateho porcelanu a radsi jsem to nejedl, protoze nevim zda-li se tak neumolnuji pres talir nejake skodlive latky do jidla. Nebo to, to tak lze dělat? Neral bych take znicil talir protoze verim ze na to nejsou stavene. Kdyby byla nejaka takova podlozka pod to co by te teplo dobre prenasela a pritom nevytvarela zapach. Nejaky nejspis vodivy tenky material? Pripadne otazky a doplneni muzeme resit v diskuzi.

PS: Mam samozrejme i mikrovlnku, ale treba na polivku mi to prijde skoda to porad prohanet pres ni, pac z toho pry unikaji vitaminy mnohem vic, nez kdyz to ohreju na sporak. Mam pravdu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3460 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Porcelán nesmrdí – to ti spíš smrdělo připálené jídlo…
😉
Ne – talíře opravdu nejsou na sporák vhodné – jednak nemusí teplotu plotýnky vydržet, ale hlavně porcelán je tepelný izolant, takže teplo přenáší velmi špatně – a tuto ´vadu´ žádná podložka neodstraní.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
arygnoc

na priame ohriatie v tanieri použite taniere z varného skla (napr ARCOPAL).

mikrovlnka ničí vitamíny presne tak isto ako iné druhy tepelnej úpravy potravín – niektoré viac, niektoré menej ( http://www.pro­zeny.cz/magazin/by­dleni-a-zahrada/interier-a-nabytek/29244-7-lzi-ktere-kazi-povest-mikrovlnkam ).

takže v ps pravdu nemáte (a formulácia " pry unikaji vitaminy mnohem vic" je úplne špatne).

;-Q

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Nemáš.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek