Avatar uživatele
Krupice

Lze použít na zemlbábu, tedy na žemlovku citrón místo jablek?

Máte s tím zkušenosti?

Zajímavá 0 před 1002 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Malvína

Citrony miluji, ale tady si to neumím představit. Nemůže to být chuťově dobré, spíše hlavně nahořklé (a že mám hořkou citronovou marmeládu fakt ráda), sem se to ale prostě nehodí. Citron s žemlí? Jejda.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Disraeli

Ani moc ne a nebude to dobré. Výborné je to třeba s nektarinkami/bros­kvemi (nastrouhané, nebo na plátky), tu jsem dělal víckrát, to je pak spíša jako taková buchta. Teď uvažuji, že možná by byla dobrá i s banány, ale kdo ví…
Citron nenastrouháš a citronové plátky by byly divné, moc vodnaté, kyselé, velkou část tvoří slupka,…

Upravil/a: Disraeli

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Viktorie II.

Nemám s tím, tedy s takovým receptem zkušenosti, ale dokáži si představit chuť. Hnus!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

To by asi nebyla dobrá šmakuláda.
Žemlovku můžu, jen s tvarohem a právě ta jablka mi tam s ním chutnají. Snad, kdyby se k tvarohu pridalo menší množství marmelády/rozvaru z citronů s cukrem.(?)
Cena/spotřeba/vy­naložené úsilí množství cukru a citronů bude vyšší, než zkaramelizovaná jablka. Výsledek nejistý. Nezkoušela bych žádné citrusy. Domnívám se, že místo jablek lze použít dostupné ovoce, podle chuťové preference.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek