Avatar uživatele
Kepler

Lákají vás exotické kuchyně světa?

Mně už moc ne. Leccos jsem vyzkoušel a leccčíms jsem se inspiroval, ale nakonec jsem se pokorně vrátil k domácí kuchyni. Když tak, co vás nejvíc okouzlilo?

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, jirka F, aliendrone, Malvína, Ametyst, Nandi před 1734 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

Chutná mi čínská kuchyně. Experimentuju ve všem.

Tak to já smažené kobylky miluju, kdyby nebyly tak
drahý snědla bych jich hromadu. A ještě bych se
přežrala k prasknutí:5ks stálo na fesťáku 30kaček.
No říkám drahý, radějc si je pěstovat.
V Africe je likvidujou a tady zas draze prodávaj :((

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Edison

Ne. Domácí je domácí…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Ne. Moje žena vaří bezkonkurenčně a podle mé chuti. Nechci se přizpůsobovat zvykům v jiných zemích. Brouky nemusím, ani to v současné době není nutné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Rada poznám nová jidla. Vařím od boršče a bigosu přes vindalú ,u nás zdomácněla šunka po virginsku: uzené, obalené v cukru. Ta nás nadchla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Copak to lákání, to je v pohodě. Ale KDO se s tím má vařit? Jakkoliv experimentuji rád, tak obvykle není čas ani síla. Nejspokojenější jsem, když mi je žrádýlko strčeno až pod nos. Už jsi vyzkoušel ty smažené utopence? A jestli jo, jak ti chutnaly? :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Mám rád hlavně česká jídla, protože mi chutnají a jsem patriot. Z exotických mám rád kuchyni vietnamskou a americkou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Malvína

Nijak zvlášť. Ráda ochutnám, pokud se k tomu někde dostanu, ale nevyhledávám. Českou kuchyni miluji. Blízká je mi také Itálie a Francie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Do jisté míry

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ani ne

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Ochutnám domáci kuchyňu v navštívenom štáte, ale akosi postupom času čoraz viac nemám rada nepriaznivé následky po niektorých jedlách, napríklad východoázijská kuchyňa. Ochutnať, to sa dá, ale žiť len na tom hoci dlhšiu dobu (týždeň stačí!), to radšej emigrujem do Európy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Ne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Nandi

Kromě české kuchyně mám rád i italskou a asijské kuchyně(např.vi­etnamskou,japon­skou,khmérskou­,čínskou atd.).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

Ty utopence vyzkouším. Vypaří se ten ocet, nebo bude smrdět celá kuchyň?

před 1733 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

briketka10>>> Je to DOBROTA!!! Ale… fakt je, že mé chutě jsou často zdrojem kontroverzních diskuzí (kulantně řečeno ;) :D), takže bych PRO JISTOTU byl v očekávání opatrný. ;)

Ocet se z utopenců zcela nevypaří (nebo by alespoň NEMĚL, smaží se to zprudka a krátce), nicméně cítit to v kuchyni BUDE! Na druhou stranu, pokud jsi někdy dělala smažené olomoucké tvarůžky, tak je to proti tomu úplný ČAJÍČEK. ;) :D :D

před 1733 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Malá rada, vážený šéfkuchár aliendrone a kuchtička briketka10, skúste si tých utopencov opekať vonku, už začína byť teplo a také posedienie pod jarným slniečkom neuškodí (briketka10 pri pivečku, aliendrone s deci H2SO4). …a kuchyňa nebude smrdieť. :-p

před 1732 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

alien: smažené utopence jsem ještě nevyzkoušel, ale možná na ně jednou dojde.

před 1733 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

mosoji
Brouci mi taky nejedou, ale jak píšu ty kobylky jsou fakt dobrý.
Chutnaj po oříškách, když odtrhneš křidýlka tak ani nelechtaj
v krku. Kámoška jim trhala i nožičky. To bylo podle mě škoda.
Měla z nich pak velký guvňo. Abych si aspoň trošku zachrochtala
šla jsem ke stánku asi 5–6×. To bylo peněz místo 2 klobás s hořčicí.
Žejo? No jo, ale chuti neporučíš :))

před 1734 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ametyst

🙂 Dobrý! To mi připomíná krevety ve skořápce: když jsem jedla zeleninový salát s neloupanými krevetami : samá nožka, ještě na mě kulily oči- já loupala a medila si, a českým spolustolovníkům se zvedal žaludek.

před 1733 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Ametyst
Krevety jsem jedla jen ty malý připrclý a ještě svlečený. Nic moc. Po velkých toužím. Moc mi chutnaj tresčí játra, ančovičky, ale neochutnala jsem chobotnici tu chci zkusit.

Hele u babičky jsme zas vyškrabávaly mozeček z králičích hlav taky to někdo nestráví 🙂

před 1733 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek