Avatar uživatele
Kepler

Kupujete si alespoň jednou v měsíci ryby?

Nemyslím rybičky v konzervě. Mražené, chlazené, mořské i sladkovodní, vč. polotovarů. Co byste doporučili? Dřív mi stačil jen ten vánoční kapr a to, co nalovil synáček (pstruzi byli fajn). Poslední dobou přicházím rybám na chuť, ale zdají se mi dost drahé. Jak si je připravujete? Já zatím nedám dopustit na dušené na másle s kmínem + bramborová kaše. Ham!

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? marci1, da ny, aliendrone před 1970 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

I víckrát… takovej losos, toho můžu furt.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
barunka.svar

Ano, každý týden. I děti je milují 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Já jen ryby BEZ kostí. Filé, zavináče, matjesy atd. Nebo s těmi úpo maličkými, ančovičky, mňamiky! Hele, to máš stejné jako s kotletou, je lepší než řízek, ale stejně ji nežeru (z lenosti). A ještě kolem toho lítat v kuchyni? ;) :) Čo ty si zošialel? :o Nic proti rybám, ale biftek na pepřové omáčce – to je prostě JINÁ liga! ;) :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jackyn

Tak u nás jsou ryby velká dobrota, ale jak píšete jsou poměrně drahé. Nejčastěji je kupuji v těch otevřených pultech například v kauflandu a snažím se vychytat nějakou akci zrovna. A dopřáváme si tak jednou dvakrát do měsíce, losos, pstruh, krevety ty milujeme jen zakápnuté citronem. A jinak ryby peču, dám k nim kmín, citron trochu mořské soli do alobalu a chutnají výborně :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Bohužel jsou ryby velmi drahé.
Léta mi stačil vánoční kapr, sem tam losos nebo žralok. Ten nějak zmizel z nabídky a v obchodech není.
Dávám přednost filetům.
Nemám ráda pstruha, ryby s kostičkami také moc ne. Tu a tam mne přesto zláká candát.
Dcera jí ryby alespoň 3× týdně. Spíše mořské, sladkovodní moc ráda nemá.
Celou rybu na talíři v oblibě nemáme…. , odpadá tak i mořský vlk či ďas . Slavnostně si dá dcera krevety. Já mám ryby max. 1× v týdnu. Chutnají mi kroužky z chobotnice. Ostatní mořské potvůrky nejím, výjimečně krevety. Občas „ulítnu“ na osmahlých tyčinkách z tresky ala krab.
U nás tedy vede losos, treska i filé z tresky (i nižší cena). Párkrát do roka tuňák.
Kapra kromě řízků a pečenáčů z nich zvládnu hlavně na česneku.
Ve Vodňanech bývaly k dostání blahé paměti výborné rybí klobásy a karbanátky (pan Štěpnička).
Nedávno jsem si u Zlatého soudku na náměstí dala skvělou rybí polévku (jinak ji moc nemusím)..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

alien: bez kostí jsou třeba filety z pangase, téměř i makrela i dražší druhy. Biftek taky rád, ale nemám žubaře. Tak preferuju měkké bílé masíčko. Udělat rybu na pánvi a na másle je rychlá záležitost.

před 1970 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

No, o tvé preferenci bílého masa (a případného obchodu s ním) NEPOCHYBUJI! ;) :D :D

Jako nic proti rybajzně na pánvi a na másle, ale

  1. činnost ne zrovna zábavná a i tak to bere čas, který lze strávit jinak
  2. hromada špinavého nádobí, zapatlaný sporák, linka, podlaha a kdoví co ještě (už jen samotná příloha, přeci tu rybu nebudeš jíst jen tak)
  3. všechno nacpat do myčky a pak vyndat/uklidit
  4. a to všechno kvůli 10minutové večeři, DÍKY! ;) :D :D

To si raději na chleba dám plátek sýra a šunky. Nebo na 2, klidně i 3! ;)

NEBO

Zavolám do restaurace, objednám si myslivecký stejk na jalovcové omáčce, s poloviční přílohou a dvojitou oblohou. Pomalu se obuji a stejně tak pomalu kráčím směrem do restaurace, znaleckým okem obhlížejíc „co se urodilo“, když v tomhle vedru ženský poletují spíš neoblečené, než oblečené. Tomu jistě rozumíš, ne? A když takto „rozeslintán“ konečně dovalím ke stolu, nepotřebuji ani aperitiv a jídlo je ancvaj na stole! ;) :D :D

před 1970 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

No jo, ty asi moc velký kuchař nejsi a klidně zapatláš celou kuchyni i při vaření vajíčka a připálíš i vodu na čaj. Mně to ale baví a udělal jsem dojem i na profesionální kuchařinku! Jen na tu její první profesi švadlenky nemám, to píchání jehlou mi nějak nejde. A vůbec.

před 1970 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

No, nejsem žádný Pohlreich nebo jak se jmenuje, ale svoje odvedu. Vařím spíš než ze zábavy (to cca 1–2× do roka) z nutnosti (studená večeře nic moc a pořád se tahat do restaurace je také otrava). Proto moje vaření spíš obnáší jednou za čas velký kastrol guláše, který pak žeru třeba celý týden nebo 20 kuřízků (ty zmáknu v poho za 3, 4 dny po cca 3 k snídani i k večeři) atp. To se pak moje glykémie má jak prase v žitě! ;) :D :D

Jenže ať dělám co dělám, bordel vyrobím při vaření VŽDY, jakkoliv MENŠÍ než profi kuchařka. (ověřeno)
I tak mne tahle práce strašně unavuje, lépe řečeno OTRAVUJE, jak říkám – pouze jednou, dvakrát do roka mne to OPRAVDU baví.

Na píchání jehlou se vykašli, myslím, že i švadlenka ocení MNOHEM VÍC úplně jiné! ;) :D :D

před 1970 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek