Avatar uživatele
Kepler

Kupovali byste rostlinné „maso“ za srovnatelnou cenu?

V USA prý už vyrábějí takové, že je od pravého masa k nerozeznání chuťově ani vzhledově. Jaká by byla vaše motivace pro takové nakupování?
.....
Zdůrazňuji: je NEROZEZNATELNÉ (nepoznala ani porota) a se sojovými náhražkami nemá nic společného. Zajímá mě hlavně ta motivace!

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? Elk, hanny 2, briketka10, lota, da ny, independent před 2475 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nekupovala.

Je pravda, že pravé maso omezujií., nechutnají mně kluřata z marketů, občas koupím krůtí, , ryby, vepřové či hovězí z domácíh ochovu.

Pochutnám si na pečné hlívě, dyni hokaidu, cuketě, různých kaších a zeleninových polévkách. Využívám i vajíčka, která kombinuji se zeleninou, Nedávno jem poprvé narazila na sojové karbanátky se sýrem, moc jsem si pochutnala.

Je pravda, že nejdůležitější u jakéhokoliv jídla je ochucení.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zjentek Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Tak já nekupuju ani maso, ani „maso“, ta chuť mi nechybí. Motivací je nepodporování velkochovů, aka koncentráků pro zvířata. Ale určitě bych aspoň jednou ochutnala. Takové ty výrobky, jako sójové nudličky, robi, šmakoun a podobně je spíš pro ty, co nemaj moc fantazii, co si uvařit a třeba si myslí, že tímhle se maso nahrazuje, nebo jsou línější si něco vařit. Anebo nemaj čas něco „vymejšlet“, ale jde jen o zvyk jíst zkrátka trochu jinak, než je zvykem.
Ale nenazývala bych to „masem“, třeba ta sója je úplně jiná surovina sama o sobě – luštěnina, žejo. Spíš by to tak bylo o párku – ten název udává ten tvar, nikoliv složení. Stejně tak s mlíkem. Já osobně neutrácím za sojové párky a kokosový mlíko za 80 korun, kde je kokos tak ze 7 % -_-

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Elk

Nekupoval, protože nevěřím, že tatarák z takového masa by mi chutnal. V Americe ať se klidně cpou plastovýma hamburgrama, blbí jsou na to dost, ale já se rostlinného masa snad nedožiju.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Můj názor na „rostlinný maso“ viz zde:

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-nejste-veganem-nebo-vegetarianem

An, zaujal mne váš příspěvek… vy si čas od času nekoupíte také králíka? Jsou to sice kamarádi, ale z nutričního hlediska je to chyba ;( … a když jste u těch karbanátků, co takhle cizrnové karboše s mrkví? Od masa nerozeznáte.
Vyzkoušejte, třeba jsem vám rozšířil pro vás vhodný jídelníček. ;)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Ne
pokud budu mít možnost výběru, ne. Ani za pakatel :).
Maso jím a chutná mi.
Pokud se rozhodnu pro omezení/vyřazení masa z jídelníčku, nepotřebuji žádné ŠIDÍTKO, náhražky, tvářící se jako maso.
Čím méně chemie a barviv, tím lépe…
Sojové výrobky nekupuji, nechutnají mi a jsou pro člověka (při zpracování v západních kulturách) nezdravé…, výjimkou jsou fermentovné sojové výrobky.
Nekupujeme ani uzeniny, ve kterých je mouka, soja, škroby,, kukuřice apod.
V 96 % a 93% šunce nebývají :).

Pokud by mi hrozil hladomor a v obchodě by bylo jen rostlinné maso, patrně bych byla přinucena k jeho konzumaci. 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Klidně bych to koupil, ale víc by mne zajímalo složení než identická chuť a barva. Přeci jen pokud se na složení takové náhražky podílí něco jiného než bílkoviny živočišného původu ale jde řekněme převážně o sacharidy, možná vlákninu a rostlinné tuky, pak bych snad dal raději přednost než takovému nezdravému mixu, tomu tradičnímu fláku masa 🙂 Upozorňuji, že o složení jen spekuluji, nevím zda i složení není výživově identické.

Rozhodně nejsem z těch kteří se chytají za hlavu a bijí na poplach kdykoliv slyší slovo náhražka. Jednak je to slovo v podstatě nesmyslné, na substitutu není absolutně nic špatného, pochybuji že by dnes někdo ohrnoval nos nad elektřinou, s tím že je to jen patetická „náhražka“ starého dobrého parního stroje 🙂 Potřebuji si ale volbu daného substitutu jaksi racionálně zdůvodnit, a to mi umožní teprve až znalost výživových hodnot nikoliv jenom vzhledu a chuti.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Já bych takové maso určitě kupovala.
Motivace?
Rostlinné maso narozdíl od živočišného nezpůsobuje rakovinu a další nemoci.
( viz vědecké studie v knize Nová čínská studie od dr.Campbella)
Ve zdravé výživě nakupuji fermentované sojové výrobky – tempeh apod. a nemám s tím problém.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Ano. Těšilo by mě, že se kvůli masu nemusí zabíjet zvířata.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Je to marné, je to marné, je to marné. Patrně nikdo nečte doplnění otázky a ani po doplnění doplnění. Asi jsem fakt blbec a neumím jasně formulovat, tak sorry. Nikdo na otázku neodpověděl.

před 2475 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek