V USA prý už vyrábějí takové, že je od pravého masa k nerozeznání
chuťově ani vzhledově. Jaká by byla vaše motivace pro takové
nakupování?
.....
Zdůrazňuji: je NEROZEZNATELNÉ (nepoznala ani porota) a se sojovými
náhražkami nemá nic společného. Zajímá mě hlavně ta motivace!
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? Elk, hanny 2, briketka10, lota, da ny, independent před 2458 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nekupovala.
Je pravda, že pravé maso omezujií., nechutnají mně kluřata z marketů, občas koupím krůtí, , ryby, vepřové či hovězí z domácíh ochovu.
Pochutnám si na pečné hlívě, dyni hokaidu, cuketě, různých kaších a zeleninových polévkách. Využívám i vajíčka, která kombinuji se zeleninou, Nedávno jem poprvé narazila na sojové karbanátky se sýrem, moc jsem si pochutnala.
Je pravda, že nejdůležitější u jakéhokoliv jídla je ochucení.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zjentek Nahlásit |
Tak já nekupuju ani maso, ani „maso“, ta chuť mi nechybí. Motivací je
nepodporování velkochovů, aka koncentráků pro zvířata. Ale určitě bych
aspoň jednou ochutnala. Takové ty výrobky, jako sójové nudličky, robi,
šmakoun a podobně je spíš pro ty, co nemaj moc fantazii, co si uvařit a
třeba si myslí, že tímhle se maso nahrazuje, nebo jsou línější si něco
vařit. Anebo nemaj čas něco „vymejšlet“, ale jde jen o zvyk jíst
zkrátka trochu jinak, než je zvykem.
Ale nenazývala bych to „masem“, třeba ta sója je úplně jiná surovina
sama o sobě – luštěnina, žejo. Spíš by to tak bylo o párku – ten
název udává ten tvar, nikoliv složení. Stejně tak s mlíkem. Já osobně
neutrácím za sojové párky a kokosový mlíko za 80 korun, kde je kokos tak
ze 7 % -_-
4Kdo udělil odpovědi palec? Elk, MonkeyKing, zjentek, Kepler
před 2459 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nekupoval, protože nevěřím, že tatarák z takového masa by mi chutnal. V Americe ať se klidně cpou plastovýma hamburgrama, blbí jsou na to dost, ale já se rostlinného masa snad nedožiju.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, Mc Merkurion, Kepler
před 2459 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Můj názor na „rostlinný maso“ viz zde:
https://www.odpovedi.cz/otazky/proc-nejste-veganem-nebo-vegetarianem
An, zaujal mne váš příspěvek… vy si čas od času nekoupíte také
králíka? Jsou to sice kamarádi, ale z nutričního hlediska je to chyba ;(
… a když jste u těch karbanátků, co takhle cizrnové karboše s mrkví?
Od masa nerozeznáte.
Vyzkoušejte, třeba jsem vám rozšířil pro vás vhodný
jídelníček. ;)
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
Ne
pokud budu mít možnost výběru, ne. Ani za pakatel :).
Maso jím a chutná mi.
Pokud se rozhodnu pro omezení/vyřazení masa z jídelníčku, nepotřebuji
žádné ŠIDÍTKO, náhražky, tvářící se jako maso.
Čím méně chemie a barviv, tím lépe…
Sojové výrobky nekupuji, nechutnají mi a jsou pro člověka (při
zpracování v západních kulturách) nezdravé…, výjimkou jsou
fermentovné sojové výrobky.
Nekupujeme ani uzeniny, ve kterých je mouka, soja, škroby,, kukuřice
apod.
V 96 % a 93% šunce nebývají :).
Pokud by mi hrozil hladomor a v obchodě by bylo jen rostlinné maso, patrně bych byla přinucena k jeho konzumaci. 😁
0 Nominace Nahlásit |
Klidně bych to koupil, ale víc by mne zajímalo složení než identická chuť a barva. Přeci jen pokud se na složení takové náhražky podílí něco jiného než bílkoviny živočišného původu ale jde řekněme převážně o sacharidy, možná vlákninu a rostlinné tuky, pak bych snad dal raději přednost než takovému nezdravému mixu, tomu tradičnímu fláku masa 🙂 Upozorňuji, že o složení jen spekuluji, nevím zda i složení není výživově identické.
Rozhodně nejsem z těch kteří se chytají za hlavu a bijí na poplach kdykoliv slyší slovo náhražka. Jednak je to slovo v podstatě nesmyslné, na substitutu není absolutně nic špatného, pochybuji že by dnes někdo ohrnoval nos nad elektřinou, s tím že je to jen patetická „náhražka“ starého dobrého parního stroje 🙂 Potřebuji si ale volbu daného substitutu jaksi racionálně zdůvodnit, a to mi umožní teprve až znalost výživových hodnot nikoliv jenom vzhledu a chuti.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Já bych takové maso určitě kupovala.
Motivace?
Rostlinné maso narozdíl od živočišného nezpůsobuje rakovinu a další
nemoci.
( viz vědecké studie v knize Nová čínská studie od dr.Campbella)
Ve zdravé výživě nakupuji fermentované sojové výrobky – tempeh apod. a
nemám s tím problém.
0 Nominace Nahlásit |
Ano. Těšilo by mě, že se kvůli masu nemusí zabíjet zvířata.
0
před 2444 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to marné, je to marné, je to marné. Patrně nikdo nečte doplnění otázky a ani po doplnění doplnění. Asi jsem fakt blbec a neumím jasně formulovat, tak sorry. Nikdo na otázku neodpověděl.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |