Buď jsou to tříštivé s rotujícím tříštivým nožem, nebo s mlecími kameny. Zkušenost mám jenom s tím tříštivým, ale tam dochází ke značnému ohřevu mleté kávy – není to na škodu? Ty s mlecími kameny jsou dražší, pokud jsou elektrické – vyplatilo by se koupit právě takový?
https://pixabay.com/cs/photos/k%C3%A1va-ml%C3%BDnek-na-k%C3%A1vu-ml%C3%BDn-grind-3465466/
Zajímavá 0 před 2080 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ten tříštivý opravdu není dobrý
0 Nominace Nahlásit |
mlecí kameny se točí pomaleji, vzniká menší tření, protože kameny částečky rozdrtí na požadovanou velikost a dál už je jen přepravují do zásobníku (nedochází ke zbytečnému přehřívání zrnek dávno poté co jsou už rozsekány na požadovaný rozměr). Káva je namleta na přesně tu velikost částeček jakou si nastavíte oddálením přiléhajících kamenů, což u tříštivého možné není (tam je výsledná velikost zrnek často velmi různorodá). Máme elektrickou variantu (DeLonghi KG 89) jsem s ní dosud spokojen, určitě už bych se nevracel k ručnímu mletí.
Tříštivý (mixér) nebrat, pro kávu je to nevhodné řešení, které prostě jen mělo redukovat výrobní náklady, aby to mohli prodávat i kolem 500 Kč, ale za tu pětistovku ta úspora rozhodně nestojí …
Kvalitní elektrické na principu mlecích kamenů dnes stojí kolem 1000 korun od různých značek, například: DeLonghi KG 89 (1150Kč), Domo DO 442KM (1000 Kč), Sencor SCG 5050BK (960 Kč), Krups GVX242 (1300 Kč), Severin KM 3874 (1100 Kč) ale vůbec se nebojte jít do těch levnějších variant typu Sencor, jsou na heurece hodnoceny velmi dobře … těch pár set navíc už je pak zřejmě jen za to logo značky 🙂
Upravil/a: anonym
0
před 2080 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |