Avatar uživatele
nyjono

Který třtinový cukr je kvalitní? Nechci psát nej.

Na všech obalech, co jsou k dostání v běžně v obchodě je napsané – vyrobeno z cukrové třtiny.
Přesto si myslím, že tam rozdíly jsou.
Jak tedy poznám, který z dostupných je ten lepší?
A ano, otázku Complexe mám přečtenou i s odpovědí a odkazem.

Zajímavá 0 před 1921 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Já se domnívám, že každý kvalitně rafinovaný, tedy co nejbělejší. Hnědý cukr obsahuje zbytky melasy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Těžko říct. Osobně si myslím, že kvalitní třtinový cukr na našem trhu ani není. Kdysi jsem hledal po „zdravých výživách“, ale bez úspěchu. samej podvod. Jde o to, že na bývalým východě se obchodníci snaží krmit stále jinak, než na západě. Krmit se na úkor zákazníka. Na druhou stranu, na trhu je dnes pestrá paleta zvláštních cukrů, k dostání jsou i vyjímečné cukry, na rozdíl od třtiny. Například xylitol je zajímavý a chutný cukr pro zpestření. Jde o březový cukr, který je vyráběn z kůry stromů, zřídkakdy však z břízy! (;

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Nejlepší je obarvený a prodávaný jako třtinový

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek