Zajímají mě třeba ředkvičky, nebo takový ten brokolicový „stonek“ nebo jak to nazvat. Taky mě zajímá jestli děláte polévky z nějaké ne moc konzumované zeleniny.
Díky
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1675 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud není nutno vařit, je zelenina lepší syrová, nebo jen lehce spařená. Zvlášť v polévce.
0
před 1675 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přednost dávám syrové (já sežeru i syrové brambory, když je loupu – abys chápal) Nicméně v polévce bych syrovou polévkovou zeleninu jako elkon asi nedal. Nemám rád převařenou „rozblemcanou“ zeleninu, jak se NĚKOMU stává u vývarů, když se mrskne spolu s masem do papiňáku. (to už je lepší ji pak propasírovat do polévky).
Zejména VELKÉ kusy vařené zeleniny mi moc nejedou a to ani když jsou správně uvařené (nerozvařené). Jinak jím vařené zelí, špenát atd. (vepřo, knedlo, ZELO) však to znáš, klasika. Dobře udělané zelí (zvláště červené) či špenát jsou MŇAMKA, ale problém je v tom „dobře“ – uvařit to umí kdekdo, jenže ono je to v tom ochucení, aby sis pošmákl. ;) :D :D
0
před 1675 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Většinou vařím zeleninu jen do polévky, ve vývarech (tam někdy i ten
brokolicový nebo květákový košťál, kořenovou zeleninu. cibuli, porek,
kedluben, papriku), květák, před další úpravou.
Zelí, špenát, kapustu dusím. Zeleninu zapékám, peču (prokolici, lilek,
cuketukarbanátky s masem i bez, podle strávníka). Výjimečně
smažím.
Většinou zeleninu griluji (i na pánvi).
Ředkvičky se dají připravit s vejci podobně, jako houbová smaženice.
Kdo má už i lehčí dyspeptické potíže, je pro něj vhodná i krátká
tepelná úprava zeleniny (paprika, rajčata, cuketa)
V zimních měsících je vhodné zeleninu i lehce tepelně upravit (ledviny
to ocení). Organismus je třeba zahřívat, což znali naši předkové.
Konzumace syrové zeleniny v zimních měsících = rajčata, papriky, okurky,
saláty aspol., je pro Středoevropana nepřirozená, nevhodná.
0
před 1674 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… asi to nebude odpověď na otázku: ale nejčastěji pařák brambor, a když se uvařený přepasírujou přes prase, tak chutnaj skvěle …
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |