Kolikrát narazím na tak dobrou odrůdu brambor, že když se je snažím
sehnat znovu, nedaří se.
Zatím mi asi nejvíc chutnala odrůda Tosca.
Dá se nějakou analýzou zjistit z kousku brambory, která odrůda to přesně je?
Zajímavá 0 před 3046 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
No, to by asi nešlo. Kvalita brambor závisí spíše na podmínkách, za jakých vyrostly: půda, vlhkost, teplota. Odrůda sice hodně napoví, ale ve špatných podmínkách může zklamat. Je-li řez bramborem (zpravidla velikým) žilnatý, bledý a plný vody, je vhodný pro zkrmení prasatům. Je-li normální velikosti, na řezu krásně žlutý a pevný, může jít o pochoutku rovnou k použití jako salátové brambory.
0 Nominace Nahlásit |
Řídím se varným typem. Pokud chci br. salát, tak typ A, pokud mám chuť
na br. kaši, tak typ C, ale nejvíce používám typ B, ze kterého můžeš
snad vše.
Ze vzorku brambory zjistíš množství škrobu, typ brambor, ale ne odrůdu.
Těch je přibližně přes sto!
0 Nominace Nahlásit |
Moje oblíbená odrůda je ta právě nejlevnější. Víc neřeším, dobu varření přizpůsobuji varnému typu.
0 Nominace Nahlásit |
barbakan: Ano, odrůd je v Evropě přes 600 a celosvětově to jsou až v jednotkách tisíců, to je mi jasné, proto mě zajímalo, zda se to dá nějakou metodou bezpečně zjistit. Ale co když v tom někde budou mít „bordel“ a ani pěstitel nebude vědět, která je to přesně odrůda? To budou random nějakou tvrdit, když to budou chtít prodávat? :DD
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |