Svíčková na smetaně
V rámci invaze různých kuchařských pořadů, byl jednou dán hlas
i renomovanému profesionálovi a ten potvrdil, že jediné české skutečně
národní jídlo je svíčková, neboť tento recept se v žádné jiné
národní kuchyni nevyskytuje. Kdežto tradičně považované knedlo vepřo,
pochází prapůvodně z Bavorska a my jsme ho jen časem přejali natolik, že
u nás zdomácnělo tak, že v obecném povědomí je zafixováno jako
typické české jídlo.
Stejně tak ostatní uvedená jídla mají ve světě různé obdoby a
modifikace, byť pod jinými názvy.
0 Nominace Nahlásit |
Škubánky s mákem
vepřo knedlo zelo bezesporu taky, ale ve světě se jistě najde jejich obdoba, zatímco u škubánků s mákem těžko…
0 Nominace Nahlásit |
Bramborák
Asi bramborák a svíčkovou – tu nedělá žádný jiný národ.
Guláše jsou z Maďarska, jestli jsem si to nespletla.
Smažený sýr si dělají určitě v té „tučné“ Americe =D
A vepřo-knedlo-zelo dělají i Němci – teda něco hodně podobnýho.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8229 | |
led | 4070 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2779 | |
zjentek | 2725 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |