Avatar uživatele
dudu

Králičí játra a dobrá rada nad zlato?

Předrahá choť mě dnes pověřila předvánočním nákupem. Možná v určitém selhání smyslů jsem využil mimořádné výhodné nabídky a mimo pověření koupil také kilo mražených králičích jater.
Po návratu domů paní bytná namísto pochvaly jen decentně poznamenala zda nevím, že až na moji maličkost, nikdo jiný z rodiny vnitřnosti jaksi nepapá!
Už jsem prošmejdil řadu lákavých receptů, přesto zde prosím o vaše další rady a náměty jak zmíněnou surovinu lze co nejlépe připravit a s prominutím chutě „sežrat“.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, elektrikář, iceT, anonym, Illines, alenad, anonym před 4387 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Na oleji nebo sádle chvíli udělat cibulku, jen jak začne měknout. Přisypat játra na kousky a společně s cibulkou na prudkém ohni za stálého míchání dodělat. Jako koření dávám pepř, nové koření, drcený kmín . Mohou se přidat bylinky. Solit až na konec. Cibule asi tolik, co je játer. Během 20-ti minut uvařeno, s pečivem nebo s těstovinami vynikající.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
manon

Bramborák plněný restovanými játry na cibulce s trochou paprikové pasty. Žádná dieta, ale chutná to :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Illines

Tak dudu,kdyz tak neco slavnejsiho:Jatra se proplachnou a narezou na kostky a zabali do slaniny,upevnime kouskem paratka..Porek a pomeranc ,taktez na kostky.Stridave napichnout na spejli a ve vetsi panvi ,orestovat spizy ze vsech stran.Vyndat osolit,bilym peprem opeprit a ulozit do tepla. Do vypecene stavy pridame:spetku skorice a tymianu,lzici medu a 100millilitru bileho vina,5minut povarit a spizy do omacky vlozit na prohrati.K tomu peceny brambory a lehci salat. Dobrou chut,preji.

Doplňuji:
Kdyz uz jste si je koupil,tak at take chutnaji.

Upravil/a: Illines

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Mám je rád v mnoha způsobech, nejraději jako řízek.
Jsou velmi jemná a receptů je mnoho:

Zdroj: www.google.com/se­arch?nomo=1&q=Kr%C3­%A1li%C4%8D%C3%AD+j%C3%A­1tra+recept&cli­ent=ms-opera-mini&channel=new&re­dir_esc=&hl=cs&

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
sevos

Usmažit jako řízek.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Přeji ti moc dobrou chuť. Na vyzkoušení všech těchto receptů si musíš skočit koupit ještě další jatýrka. Máš štěstí že ta božská krmně bude pouze pro tebe, Krásné svátky a moc dobrou chuť přeje Taťka

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Illines

Jsou tu dobre recepty,vyzkousim take.

před 4387 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

.. tak kralici jsem jeste nikdy nedelala .. delam kureci stejne jako drap .. plus hranolky a tatarku k tomu .. ( zdrava vyziva ) :)
P.S. dudu, vy se musite polepsit a chodit vice do diskuzi .. ! ted jsem okopirovala, co jsem vam nedavno napsala k bramborovemu salatu :

dudu , ja o vikendu delala vase : Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!
( recept z lonska .., jsou vynikajici .., jen toho kremu bylo nejak moc .., asi si ho necham v lednici na pristi Vanoce ! :)
zkusim i ten salat .., mate s vasi pani vazne dobre receptiky .. diky .. -iv-

před 4387 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dudu

Paní -iv- děkuji za slova uznání. Vyrůstal jsem v rodinně, která suroviny, byť jako vesničtí kulaci nejen produkovala, ale
dílem také zpracovávala. Byl jsem veden ve velké úctě k potravinám, a v naší domácnosti nikdy nevládlo obžerství, naopak nám snad až příliš často byly servírovány i zbytkové suroviny jako pracečí ocásky, telecí okruží, kravská vemínka nebo podmáslí a syrovátka. V mládí jsem tvrdě pracoval v zemědělství, i absolvoval kurzy vaření a praktikoval třeba v cukrovaru, vinařství nebo mlékarnách. Paradoxně jsem pak dvě třetiny života působil ve zcela jiných oborech, kupř. třeba ve zbrojní výrobě. C'est la vie.

před 4387 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

:o)

před 4387 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek