Avatar uživatele
alabamaspeed

Kolik stojí vařit a jaký je rozdíl mezi vařením x kupováním jídla?

Máte prosím někdo představu, kolik stojí vaření jídla? (Ohřívání vody v hrnci a konvici, vaření na pánvi, jednou za čas pečení v troubě) vím, že to je individuální, ale jen tak pro představu. Je to velký rozdíl oproti tomu, kdyby někdo jídlo kupoval venku? (ne luxusní restaurace, ale třeba hospody, stánky, rychlé občerstvení, bufety atd.)

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? GM, Kepler před 1961 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Víc vařím, než jídlo kupuju

Troufám si odhadnout, že uvaření oběda doma je až za 30 – 40 % ceny hotového jídla z obchodu. O kvalitě ani nemluvě. Vařím rád a vařím často. Ještě levněji vychází slané i sladké pečivo, vč. vánočky, koláčů, buchet, ovocných dortíků apod.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Víc jídla kupuju, než uvařím

energie nestojí za řeč. Co dělá cenu vařeného jídla jsou suroviny a čas který tím strávíš. Surroviny pro jednoho vydají odhadem na 30–60kč (záleží do čeho se pustíš) a strávíš tím tak 1–2 hodiny (někdy při tom můžeš dělat něco dalšího). Finančně se Ti může vyplatit vařit tak pro 4 a více lidí. Další (pro někoho podstatnou) výhodou vaření je, že pak víš co jíš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Víc vařím, než jídlo kupuju

Lze vařit většinou cca za 50 – 60 % kupovaného jídla. Mnohá jídla ještě levněji.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

Víc vařím, než jídlo kupuju

Ideální je, povětšinou vařit doma a občas si zajít na dobrý dlabanec, který doma neděláme!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Víc jídla kupuju, než uvařím

O nákladech nad připravovaným jídlem až tolik nepřemýšlím, je naprosto zřejmé že musí být mnohem nižší než při kupování hotových jídel v restauracích či krabičkách, to je logické. Ale toho ČASU který tim ztratíte, dvě hodiny denně tím ubijete do bezvědomí a nikdo vám je už nevrátí, to je měsíc ročně, který zabijete jen u plotny, na to bych se mohl z vysoka… Takže moje snídaně a svačiny řeším vědeckým přístupem, stravou připravenou naprosto perfektně podle výživových doporučení EFSA, to jsou ty práškové koktejly typu MANA MARK 5 nebo POWDER MATTER verze 2.0, možná znáte. Vychází to na 1€ za 400kcal, což je velmi slušná cena která rozhodně konkuruje nákladům na domácí vyvařování, přitom při domácím kuchtění nikdy optimálního složení EFSA nedosáhnete, to prostě nejde. Nemůžete dostat do běžného jídla optimální poměry sacharidů, bílkovin i tuků současně optimální poměry nasycených a nenasycených tuků a poměry vitamínů B, to fakt není možné. Tady laboratorně připravované prášky jednoznačně vedou a maji budoucnost i z ekonomického hlediska protože umí být i výrazně levnější právě na jednotku kcal při zachování optimálního složení.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Víc vařím, než jídlo kupuju

Vařím a peču skoro každý den, peču slané i sladké, zavařuji, vyrábím džemy, marmelády, povidla a šťávy… Máme domácí veškeré maso kromě hovězího, vajíčka, brambory, zeleninu i ovoce … Všechno to vypěstovat stojí trochu práce, ale člověk nesmí být líný trochu hodit kostrou. Nedovedu si představit, že bych rodině předložila nějakou kupovanou konzervu nebo hotovku – bléé.

Upravil/a: GM

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Víc jídla kupuju, než uvařím

Záleží dost na tom, pro kolik lidí se vaří.

Upravil/a: nyjono

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jáára

Víc jídla kupuju, než uvařím

Je to o čase přípravy a žiju sám.

Upravil/a: jáára

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tatanka

Víc vařím, než jídlo kupuju

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xCarriex

Víc vařím, než jídlo kupuju

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek