A kolika % kořku by sis představoval?
Všeobecně- potřebuješ 10–20kg suroviny (dle cukernatosti) na litr 50% kořky.
Palírny ti vstříc vesměs nevyjdou, pokud nemáš min. 100kg své vlastní suroviny (ovoce, kvys) k vypálení. Vlastně vyjdou, ale potom už nepůjde o pálení „ze svého“, nýbrž půjde o kořalku ze směsi ovoce (jednodruhového) několika drobných pěstitelů.
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
Na Valašsku se říká, že když teče 1:10, je to dobrý výsledek. Tím se myslí třeba 20 l slivovice na 200 l kvasu. Samozřejmě bez přidaného cukru (to je zločin!). Jinak to samozřejmě hodně závisí na cukernatosti ovoce.
3Kdo udělil odpovědi palec? dubraro, aliendrone, Malvína
před 2340 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na tuhle otázku jsem tady už odpovídal v souvislosti s pálením meruněk. Záleží na mnoha okolnostech, u mých meruněk se to pohybuje okolo 15 kg.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |