Trochu mi to pomůže, ale ne moc. Chuťové pohárky neošálíš. Například tramal kapky (opravdu odporné) si dávám do decky chuťově výrazného sladkého džusu, přestanu dýchat a vypiju co nejrychleji. Ihned spláchnu čistým džusem a zajím pečivem.
0 Nominace Nahlásit |
U mě by to nefungovalo. Hlavně bych neošálila svůj mozek, který když ví, že nápoj mi chutnat nebude a příčí se mi, nedovolí mi jej klopnout 🙂
0
před 2314 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jednoznacne, jasnym dokazom je borovicka, plati pravidlo „k borovicke sa necucha“ :)
0
před 2311 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Viz: Aromatické látky dodávají potravinám chuť a vůni. Určitě to
sami znáte, když má člověk rýmu a ucpaný nos, nic necítí. Přesto, že
neztratil chuť, jídlo mu chutná méně nebo vůbec – jelikož necítí
jeho vůni, nemůže si ho vychutnat. Stejně tak v případě, že budete
chtít vypít chuťově nepříjemný nápoj, když ho vypijete, aniž byste
k němu čichali nebo vdechli jeho vůni, bude jeho konzumace méně
nepříjemná.
https://skramlikova.blog/tag/aromata-v-potravinach/
Dokonce chuť a vůně vyhodnocují prakticky stejné receptory a v mozku se tyto vjemy zpracovávají možná dokonce stejnou oblastí mozgu.
Patrný rozdíl je až v kombinaci vzhled – chuť. V jednom pokusu dávali lidem ochutnat dobroty se zavázanýma očima a pak jim ukázali, ak to hnusně vypadalo (třeba dort ve formě velmi dobře vyvedeného výkalu, zvratek a podobně) a ty lidi se až pozvraceli. Ty pokusy dělali třeba i jen ze změněnými barvami potravin. Výsledky byly velmi podobné.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |