Avatar uživatele
anonym

Když se pořádně ohřeje syrové maso v mikrovlnce, tak se docílí stejného efektu jako s troubou a nehrozí salmonelóza?

Co by mohlo hrozit mimo salmonelózy? Jsem včera rozmrazoval maso kočkám z mrazáku v mikrovlnce a ono bylo během chvilky jak upečené, což mě překvapilo. Kdybych to tam ještě chvíli nechal, tak ho můžu bezpečně sníst i sám?

Zajímavá 0 před 3021 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

No tak v prvé řadě buďto rozmrazuješ, ohříváš a nebo vaříš, to si musíš ujasnit.
Drap měl jistě na mysli rozmrazování.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pucipuci

Při rozmrazování se to stává i mě. Mám např. zmražený jeden plátek syrového masa a vím, že když dám jen 10sec., tak se bude rozmražovat 1,40 min a to je málo.Když to zdvojnásobím a nehlídám a nevypnu včas, tak se mi také okraje uvaří. A jedlé to je.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě. Mám rád takto maso, jako třeba rychlou večeři. Naložím plátky , nejlépe krkovičky, přidám něco cibule a pórku, z každé strany minutu v mikrovlnce a s čerstvým chlebem vynikající večeře.
Rozmrazování jsem na mysli tedy neměl. Měl jsem na mysli ohřev, převážně nejvyužívanější způsob použití mikrovlnky.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek