A co takhle přímo recept? ;)
INGREDIENCE: 1,5 kg vepřového plecka, 25 g rychlosoli ( praganda),
300 ml vody,5 zrnek celého pepře, nádobu na výrobu
šunky nebo umělé střevo na tlačenku.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do nádoby a
posypeme solí. Přidáme vodu a promícháme. Na 3 – 4 hodiny
ho uložíme do chladna. Opětovně promícháme a vložíme do nádoby na
šunku nebo do sáčku. Z masa vymačkáme veškerý vzduch a uzavřeme,
vložíme do hrnce s vodou a mírně vaříme asi 3 hodiny. Pokud dělám
šunku ve střevu na tlačenku, konce dobře zavážeme a též vaříme
3 hodiny. Po uvaření necháme vychladnout, ve střevě zatížíme a necháme
vychladnout.
Jinak záleží na tom,kde žijete. Bez této informace neporadím. Jinak se zkuste samozřejmě poptat ve všech uzenářstvích.
0
před 5503 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek