Třeba někdo má průjem aniž by jedl něco tekutýho, jinej zpapká tři litry okurkovýho salátu, zabumbá to dvěma litry banánovýho koktejlu a nic, odkud se teda do toho průjmu ta voda dostane?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, gagaga, Hakunamatata před 4118 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
To je voda kterou vypiješ a když ti povolí špérklapka v krku tak to steče z hlavy dolů a ven to jde tou největší dírou.
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10, gagaga, Hakunamatata
před 4118 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Střevem proteče denně cca 9 litrů tekutiny.
Z toho jsou 2 l normálním per orálním příjmem (= příjmem
ústy),
7 l vzniká sekrecí slinných žláz, žaludku, pankreatu, jater, žluči a
střevního sekretu.
Tekutina je z 90 % zpětně vstřebávána v tenkém a z 8 % v tlustém
střevě, takže denní obsah vody ve stolici je pouze 100–200 ml tekutin.
Při průjmu se toto množství několikanásobně zvyšuje (včetně frekvence
vylučování, která je častější, než 3× denně).
Průjem je příznakem mnoha infekčních onemocnění trávicí soustavy
(např. tyfus, salmonelóza, cholera, úplavice, giardióza, kryptosporidióza
atd.), některých otrav (např. otrava arsenem), případně poruch organismu
(např. hormonálních – Addisonova choroba a další). V případě otrav
či nemocí jde většinou o sebeléčení organismu, který se snaží jedy a
patogeny naředit a odstranit z těla.
wiki
0 Nominace Nahlásit |
při průjmu dochází ke ztrátě vody z organismu. V důsledku toho dochází k částečnému zhroucení homeostázy. A nebo může dojít až k totálnímu zhroucení homeostázy, př. cholera ,)
4Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Dochy, gagaga, Hakunamatata
před 4118 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
annas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2622 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |