Avatar uživatele
anonym

Kde jsem udělal chybu ?

Jal jsem se vyrobit domácí šunku. Zakoupil jsem nástroj(lis), maso, které jsem náležitě upravil, vložil do formy a při teplotě cca 80 st. ohříval po dobu 1,5 hodiny (možná více). Po vychlazení formy jsem vyklopil krásnou cihlu masa, barva i chuť fantastická, krájel jsem šunčičku na teňoučké plátky, ale zarazila mě suchost šunky. Kde jsem, podle vás udělal chybu ?
Doplňuji:
jirkajirka, asi máš pravdu.Já to stlačil nadoraz, sotva mi síly stačili. Jinak šunkovar je tohoto typu : http://www.do­macisunkovar.cz/pro­ducts/sunkovar-al-stredni/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, Andělé, johana 56, Jikra, Mc Merkurion, jirkajirka před 4250 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jirkajirka

Při vaření šunky jsi měl moc přitažené lisovací péra a ty tu vlhkost vytlačily Šunku máš ale kvalitnější déle vydrží než ty z marketu vodové.Už asi málokdo ví jak skutečně má vypadat kvalitní potravina.Ještě si musíš vypozorovat dobu vaření

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Já teď nemám už čas hledat, zkus to tady :
http://search­.seznam.cz/?q=v%C3%­BDroba+%C5%A1un­ky+recept&aq=0&oq=v%­C3%BDroba+%C5%A1un­ky&sourceid=szn-HP&thru=sug
Až dohrajeme, podívám se na výsledek. Dík 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
muhamed

to tě asi napadlo, ale nenechal si to tam třeba moc dlouho? :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Na této straně si stáhni malou školu uzenáře,je tam dost podrobný popis jak na šunku s kostí i bez,snad tam něco objevíš.http://www­.google.cz/se­arch?sourceid=nav­client&aq=hss&oq=­Hamilton%3a+Po­kud+jde+o+va%c5%a1i+dce­ru&hl=cs&ie=UTF-8&rlz=1T4FDUM­_csCZ480CZ480&q=chy­by+ve+vyrb%c4%9b+do­maci+%c5%a1un­ky+p%c5%99%c3%a­dli%c5%be+sucha&gs_l=hp­..0.41l22.0.0­.0.2994......­.....0.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek