Jal jsem se vyrobit domácí šunku. Zakoupil jsem nástroj(lis), maso,
které jsem náležitě upravil, vložil do formy a při teplotě cca 80 st.
ohříval po dobu 1,5 hodiny (možná více). Po vychlazení formy jsem
vyklopil krásnou cihlu masa, barva i chuť fantastická, krájel jsem
šunčičku na teňoučké plátky, ale zarazila mě suchost šunky. Kde jsem,
podle vás udělal chybu ?
Doplňuji:
jirkajirka, asi máš pravdu.Já to stlačil nadoraz, sotva mi síly stačili.
Jinak šunkovar je tohoto typu : http://www.domacisunkovar.cz/products/sunkovar-al-stredni/
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, iceT, Andělé, johana 56, Jikra, Mc Merkurion, jirkajirka před 4250 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Při vaření šunky jsi měl moc přitažené lisovací péra a ty tu vlhkost vytlačily Šunku máš ale kvalitnější déle vydrží než ty z marketu vodové.Už asi málokdo ví jak skutečně má vypadat kvalitní potravina.Ještě si musíš vypozorovat dobu vaření
0 Nominace Nahlásit |
Já teď nemám už čas hledat, zkus to tady :
http://search.seznam.cz/?q=v%C3%BDroba+%C5%A1unky+recept&aq=0&oq=v%C3%BDroba+%C5%A1unky&sourceid=szn-HP&thru=sug
Až dohrajeme, podívám se na výsledek. Dík 🙂
0 Nominace Nahlásit |
to tě asi napadlo, ale nenechal si to tam třeba moc dlouho? :D
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4250 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na této straně si stáhni malou školu uzenáře,je tam dost podrobný popis jak na šunku s kostí i bez,snad tam něco objevíš.http://www.google.cz/search?sourceid=navclient&aq=hss&oq=Hamilton%3a+Pokud+jde+o+va%c5%a1i+dceru&hl=cs&ie=UTF-8&rlz=1T4FDUM_csCZ480CZ480&q=chyby+ve+vyrb%c4%9b+domaci+%c5%a1unky+p%c5%99%c3%adli%c5%be+sucha&gs_l=hp..0.41l22.0.0.0.2994...........0.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |