Když smažim, tak mi pak na pánvi zůstane olej, ale nevim, jak se ho mám zbavit, vyhazuju ho v kelímku do popelnice, nevíte, jak by se to mělo třídit?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Lilix, anonym před 4457 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Existuje několik metod, některé ekologické a jiné ne. Tento olej lze skladovat v uzavřené plastové nádobě a posléze ho nabídnout tomu, kdo jezdí na fritovací olej v autě, odevzdat jako nebezpečný odpad ve sběrném dvoře nebo pánev vytřít papírovou kuchyňskou utěrkou, skladovat v krabici od mléka až do naplnění a opět odevzdat. Často používaný způsob, který je nejjednodušší, ale zcela nevhodný pro životní prostředí je spalovat olej v naplněné krabice v kotli.
0 Nominace Nahlásit |
Shromažďuji tyto dále nepoužitelné odpadní tuky z kuchyně a následně z nich jednou za čas udělám mýdlo.
0 Nominace Nahlásit |
Mně se vybavil takový úsměvný způsob řešení – my jsme doma
přepálený tuk prostě přidali do pomyjí vepříkům.
Takže tohle byla určitě ta nejekologičtější likvidace. Tím Ti ale nechci
doporučovat pořizovat si zrovna do bytu pašíka. Oficiální a tudíž
povolené a doporučené verze nabízí Carlos1.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym
před 4457 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ve městě asi trochu problém, ale na vesnici lze vylít olej na hnůj nebo kompost.
0 Nominace Nahlásit |
Já ho naředím ekologickým přípravkem na mytí a vodou a vyliju.
Ale mýdlo, to je zajímavý nápad. Slyším (čtu) to poprvé.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4457 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek