A pokud je to pravda, mohl by mně prosím někdo SROZUMITELNĚ vysvětlit, PROČ tomu tak je?
Pojďme si to tady prosím říci. Jak to vnímám já, tak nějak z logiky věci by použití kávy mělo býti přesně opačné! ☝ Přece turek, který pomalu popíjíme, po celou dobu popíjení obsahuje lógr a tak je snad jasné, že stačí hrubě mleté zrno, jelikož jak ty žádoucí, tak i nežádoucí látky se z lógru v šálku uvolňují po celou dobu, než nápoj dopijeme. To může trvat, takže LOGICKY by mělo být voleno raději hrubší zrno. Zatímco naopak u kapané kávy přes papírový filtr v dripperu, či prostě kapané z dripperu, jakkoli filtrované, voda překape přes sušinu poměrně rychle, čili by se zde LOGICKY předpokládalo jemně namleté zrno. NEBO NE? A pokud ne, tak proč tedy ne? 🤦♂️
Prosím, potvrďte či vyvraťte mé předpoklady (nejlépe logicky/srozumitelně), napište mně, kde přesně zde ve způsobu svého uvažování dělám chybu (neb mě z té kávy už opravdu… se zblázním). Děkuju 😟
Zajímavá 0 před 107 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to tak. U turka jsou i drobné úlomky kávoviny v nápoji. U překapávané kávy je nežádoucí aby bylo něco v nápoji. Pokud uděláš turka z hrubě mleté kávy, cítíš při pití občas kousíček, úlomek zrta. Naopak když na turka použiješ příliš jemně mletou kávu, tak přo zslití netvoří na povrchu nápoje pěnu a vuť je opět trošku jiná.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |