Takové to kovové očko na víku konzervy, však víte, co myslím.
Nebo není k ničemu a je to jenom placebo?
Moje zkušenost je totiž taková, že za to vezmu, trochu zabejčím, čímž
to urvu, a jdu si stejně pro otvírák.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, paul1, da ny, Kepler, dust8, EKSOT123 před 1622 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Zdroj:.
Pozn.: víčko olizujeme vždy od středu ke kraji, nikdy ne obráceně!
Zdroj: https://youtu.be/nqjZ7xELKXk?t=54
Upravil/a: cochee
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos Nahlásit |
Má to být konzerva, na kterou nepotřebuješ otvírák. Očko odchlípneš o 90 st. na vzdálenějším konci plechovky, čímž se víčko částečně odtrhne od její stěny. Pak už stačí jenom tahat směrem k sobě.
0 Nominace Nahlásit |
V 90% se to podaří bez problémů… nejdřív naříznout zvednutím očka a zatlačením na „zoubek“, pak otočit otočko a tahem otevřít. Někdy je třeba, zvlášť zezačátku, soustředit se na jednu stranu toho „řezu“ a až se to rozjede vrátit se ke druhé straně. Chce to trochu citu.
Pravda, u některých konzerv je ono „očko“ k ničemu (také urvu).
:)
Asi tak u 8O% mnou otvíraných plechovek svou funkci otvíráku plní
(kompoty, protlak, fazole, zelenina, žampiony).
Nejsem nadšená, když selže např. u sardinek :D
Po odchlípnutí očka o 90 st. jím prostrčím vařečku a potom to jde zapáčením nějak otevřít. Mně tedy bez té vařečky to nejde, a nebo jen s problémami
Chytím ladnou rúčkou plechovčičku
Prstík zvaný ukazováček převleču očkem, jak prstýnkem.
Pak táhnu prstíkem prstínkem orpstinkovaným k sobě, zatímco druhá
rúčka pevně drží plechovičku, radši od sebe
Tak již plechová papule se otvírá…
a vše na sobě mám vylito
Řízla jsem se docela.
Neviděl někdo doktora?
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |