Avatar uživatele
postcd

Jíte někdo syrový rakytník řešetlákový?

Ty oranžové bobule ve větším množství. Není to problematické, jak to na Vás působí? Viděl jsem v TV dokumentu, že to jeden člověk utrhl a jedl.

Zajímavá 0 před 3266 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Jím, hlavně když ho sklízím. Jinak nechávám část úrody na keři pro ptáky, a když jdu okolo utrhnu si. Nevidím žádný důvod, proč by to mělo být problematické. Jen snad to, že na chuť nejsou čerstvé plody příliš lahodné. Jsou kyselé.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Rakytník se používá k léčbě zánětů plic, jater, žaludečních vředů, podporuje krevní oběh atp. jedna bobulka obsahuje 6 x více vitaminu C než 1 pomeranč.
Pokud ho člověk pozře větší množství, většinou mu způsobí zácpu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Syrový bych ho teda určitě nejedl, jako jedině nějak upravený. Třeba ne chemicky, ale aspoň odvar nebo něco takového. Ostatně ono většina bylinek se tak jí. Protože z nich dostanete to, co potřebujete. Akceptujete to, co je opravdu třeba. Třeba taková uncaria a další věci, které u nás nejsou zase tak moc známé.

Nový příspěvek