Jím, hlavně když ho sklízím. Jinak nechávám část úrody na keři pro ptáky, a když jdu okolo utrhnu si. Nevidím žádný důvod, proč by to mělo být problematické. Jen snad to, že na chuť nejsou čerstvé plody příliš lahodné. Jsou kyselé.
0 Nominace Nahlásit |
Rakytník se používá k léčbě zánětů plic, jater, žaludečních
vředů, podporuje krevní oběh atp. jedna bobulka obsahuje 6 x více vitaminu
C než 1 pomeranč.
Pokud ho člověk pozře větší množství, většinou mu
způsobí zácpu.
0 Nominace Nahlásit |
Syrový bych ho teda určitě nejedl, jako jedině nějak upravený. Třeba ne chemicky, ale aspoň odvar nebo něco takového. Ostatně ono většina bylinek se tak jí. Protože z nich dostanete to, co potřebujete. Akceptujete to, co je opravdu třeba. Třeba taková uncaria a další věci, které u nás nejsou zase tak moc známé.