Léta provádím v tomto směru výzkum. Během řady pokusů se jeví jako ideální se před konzumací alkoholu najísti, ale ne bezprostředně před touto konzumací, neboť to tělo již nestihne natrávit. Optimální strava je tučného charakteru, též je dobrá i zelenina.
0 Nominace Nahlásit |
Každý to praktikuje jinak. Já si ke kořalce vždy něco malého zakousnu a současně piju hodně vody.
0 Nominace Nahlásit |
Je v celku jedno jaký druhy alkoholu piješ, vždy je lepší se nejdříve najíst.Nebolí potom žaludek a není ti tak špatně jako když chlastáš na lačno
0 Nominace Nahlásit |
Jíst hlavně předtím. Ne se nacpat k prasknutí, ale v každém
případě se vyhnout chlastání nalačno. V takovém případě hrozí
„rychlá smrt“ (ve smyslu předčasný konec zábavy) a blití s prázdným
žaludkem taky není nic moc.
Lidová moudrost praví a praxe potvrzuje, že nejlépe je se najíst nějakých
mastných pokrmů tak, že se tukem zamastí žaludeční stěny a alkohol se
pomaleji vstřebává do krve.
Jíst během pití nemusí být na škodu, ostatně pokud je mi známo, tak
v Rusku se u popíjení vodky vždycky něco jí. Já osobně bych preferoval
různé masné výrobky jako klobásy, ovárek, špek, jitrnička apod.
Zelenina a ovoce se mi nezdá, že by měly nějaký pozitivní či negativní
význam, nanejvýš jako prostředek k ředění alkoholu pomocí vody v nich
obsažené. Prokládat pití kořalek vodou je vhodné zcela nepochybně.
Alkohol totiž dehydruje a organismus určitě bude příjem vody vyžadovat
nejpozději následující den ráno.
0 Nominace Nahlásit |
Před pitím alkoholu, v tomto případě tvrdého alkoholu, je lepší se
najíst něčeho tučného nebo mastného, stačí do polosyta. Každý přece
ví, že tučná a mastná jídla zpomalují vstřebávání alkoholu. A když
se najíš je to i lepší než nalačno.
A taky se doporučuje něco jíst během konzumace a hlavně taky to prokládat
čistou vodou. Například jeden drink tvrdého alkoholu trochou vody.
0 Nominace Nahlásit |
otázka zní jinak: pít to svinstvo?
odpověď: nepít a nikdy, já mám spotřebu cca1L / rok a dobře jim tak
0 Nominace Nahlásit |
Rusové k vodce pojídají špek, k slivovici přece „patří“ uzený
špek (chléb ke špeku, vše na prkénku …). 🙂
Když už člověk „musí“ do /tvrdého/ alkoholu, má být předem žakudek
dobře vymaštěný/naolejován (třeba sardinkami), hlavně nakrmen ;)
Raději nepřehánět, krutá jsou rána opilcova :D
0
před 3233 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |