Asi jsem se rozhodl, že už nebudu pít balenou vodu (pramenitou a minerální vodu) a pouze vodu z kohoutku, za prvé, docela mi chutná a přijde mi rozhodně čerstvější, než když někde ta minerálka stojí na paletě ve skladu nebo venku na sluníčku. Co myslíte, nenese to s sebou i nějaké zdravotní rizika ? Díky
Zajímavá 0 před 1447 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Klidně pij. Že to ponese rizika ti budou možná tvrdit hlupáci, zblblí konzumem. Pij lacinou a chutnou vodu z řadu a budeš živ. Není třeba do toho tahat obchod/byznys.
Upravil/a: zjentek
0 Nominace Nahlásit |
V podstatě nepiju nic jiného, občas zhřeším Dobrou vodou ochucenou bez bublin, kterou si stejně napůl zředím vodou. Vodu v domě máme dobrou, není cítit chlorem, na staré adrese mi voda z kohoutku moc nechutnala. Pokud ti voda z kohoutku chutná…Schválně obejdi domácnosti kámošů a ochutnej vodu u nich.
0 Nominace Nahlásit |
Napriek tvrdeniu
„Dochy
Bacha. Všichni co pili vodu z kohoutku buď už zemřeli, nebo je to
čeká…“
s prekvapením zisťujem, že všetci, bez ohľadu na to, akú vodu pili, alebo
nepili, buď už zomreli, alebo ich to čaká…
Jednoducho, pi vodu a budeš živý až do konca svojho života.
0 Nominace Nahlásit |
Tak přijde na to, jakou formou je ta voda upravovaná. Pokud máš vlastní studnu, je dobré si ji nechat otestovat. Pokud piješ vodu z veřejného vodovodu, tak tu vodu nějak upravují, nejspíš chlórují, což určitě není pro to tělo úplně přirozené. Vliv má i kvalita potrubí. Určitě nic nezkazíš tím, když tu vodu nejprve převaříš. Obecně bych se ale vody z vodovodu nebál, sám ji již dlouhou dobu piju a problémy mi to žádné nedělá.
0
před 1447 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To je otázka na velkou diskuzi.
Souhlasím, že je mnohem čerstvější než voda balená.
Na druhou stranu obsahuje množství chloru (o tom píše ve své knize Joseph
M. Price. M. D.: > Srdeční choroby cholesterol, chlor) a jak potvrzují
některé studie i nějaké mikročástice, např. plastů. Ale ty jsou ted už
třeba i v rybách ☹.
Osobně preferuji kohoutkovou vodu prohnanou přes kvalitní filtr. Na chuti to
je hodně znát a někde i na pohled.
Zajímavý je např, článek v odkazu.
https://archiv.ihned.cz/c1-66548990-cesko-ma-mekke-a-zastarale-normy-na-pitnou-vodu-nektere-skodlive-latky-vubec-neznaji-a-nehodnoti?fbclid=IwAR0LXN9XzGGF8kk8g3jIeELyy2ebAKodoEmTcHqmbjyvp76bAlRd6zdIqTI
0
před 1447 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to, to nejlepší, co vůbec můžete pít.
Knalita bývá dobrá.
Pro někoho může být „těžká do žaludku“, doporučuje se převařit,
případně
vychladit. Kápnout trochu citronu, limety, ovocné šťávy.
Sem, tam i trochu kvalitního sirupu.
0
před 1447 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Všimnul jsem si, že po umytí a opláchnutí nádobí, se v odkapávači usazuje bílý povlak v dost krátkém časovém období. Třeba za týden je to dost znát. Napsal jsem do vodárny a bylo mi sděleno, že je to vápník, který se při úpravě vody (voda do vodárny je čerpána z řeky) přidává. To jen na okraj. Já vodu z kohoutku nepiju už asi 40 let. Prostě mě nikdy nechutnala. Na vaření se samozřejmě používá. Na pití kupuji Dobrou vodu z Novohradských hor (neperlivou).
0
před 1446 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |