Avatar uživatele
zjentek

Je užívání kyseliny octové zdraví prospěšnější, nežli užívání octa?

Je to čím dál více populární, na př. v sousedním NSR. Se vezme téměř 100% kys. octová, asi syntetika, nevím (ovšem vyrábí to společnosti na chemii), se naředí třeba na 25% a se místo octu prodá k potravinovým účelům, třeba do salátů se prodá raději tato kyselina, než samotný ocet a bo to není ocet, se to nazve třeba octová esence>>> https://www.na­kupsivnemecku­.eu/Surig-Essig-Essenz-hell-25-388ML-octova-esence-svetla-d4916.htm

Máte na věc vlastní názor?

Zajímavá 0 před 1 dnem Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Názor na to nemám, protože mě to nezajímá. Ale tady máš něco o kyselině octové. https://www.fer­potravina.cz/sez­nam-ecek/E260

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kelt

Ocet je 8 % ní kyselina octová. CH3COOH. Jestli se tam dávají další přísady, barviva a pod, nevím. Všeho s mírou .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pepa25

Protože to tu mohou číst i děti a ublížit si, tak musím reagovat: více koncentrovaný ocet (než obvyklých 8 – 10 %) není určen (bez zředění) pro potravinářské účely! Ale pro čistění, dezinfekci atd.
https://www.na­nolab.cz/slov­nik-pojmu/kyselina-octova-25/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek