Avatar uživatele
rady74

Je rozdíl ve výrobě kysaného sterilovaného zelí

Jaký je rozdíl mezi kysaným zelím ve flašce a v sáčku.Je rozdíl ve výrobě nebo akorát v obalu?děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4401 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

V lahviu nebo sáčku ( i když nevím jak by jsi steriloval v sáčku. ale nemožné to není).

Rozdíl je velký. Kysané (kvašené ) zelí je konzervované mléčným kvašením a je o hodně zdravější. Kvašením nepřichází o vitaníny a i produkty mléčného kvašení jsou zdraví přínosné.
Sterilované zelí je konzervované tak, že je po určitou dobu podrobeno vysoké teplotě cca 80 oC. Tím se obsah vitamínů snižuje.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Segi

Myslím že žiadny. Tiež vyrábame vo flaške, pretože sud sa nám rozbil. Ale zo sudu je lepší, echt kyslí. Do flašky nejde strčiť noha.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elektrikář

JE zelí které je vykysané v sudě nebo kádi které se po vykysání přendá do lahví a sterilizuje. Druhá možnost je nakrouhané zelí se prosolí nechá odležet nacpe do lahví a zaleje kyselým nálevem. A sterilizuje. DAlší možnost je stzrilizace mimo obal.Náplň se prohřeje v e velké nádobě a horká se ve sterilním prostředí naplní do sáčků a zataví.
Doplňuji:
Sterilizací se prodlouží trvanlivost výrobku. Není njutné dolívat slanou vodu a brzo výrobek spotřebovat.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek