Já bych v létě syrové produkty tohoto druhu nekonzumovala. Tatarský biftek se rovněž víc hodí na zimu, navíc je třeba znát původ masa. Syrová vejce jsou také nebezpečná.
Bumbesi, maso-zeleninový nebo zelenino-masový. Který produkt převažoval?
0 Nominace Nahlásit |
A sakriš, to jsem tomu dneska dal. Odpoledne jsem udělal topinky se zeleninovým tatarákem (mleté hovězí, zpěněná cibulka, žl.vejce, vařená zelenina v bujonu a špetka Kari & Chilli). Doufám, že to tu všichni přežijeme…
Doplňuji:
RE: annas
půl napůl, tak nějak od oka.
Upravil/a: Bumbes
0 Nominace Nahlásit |
Pokud dodržíš všechna pravidla ( skladování , teplota )tak je to
nebezpečné jako každé jiné jídlo a pokud na to máš chuť tak dobré
chutnání
Samozřejmě že předpokládám nákup ve značkové prodejně a né někde na
tržnici !!!
A jaký je rozdíl mezi škrábaným nebo mletým ,, tatarákem " a mletým
masem ?
0
před 5246 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zcela urcite riskujete. A nezalezi jestli VY skladujete spravne ci
ne,problem je ten ze nevite co se s masem,vajickem delo predtim nez jste to
koupil/a .
PS: tatarak nerovna se mlete maso 😉
0
před 5246 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Při dodžení čerstvosti masa lze,maso se škrabe těsně před použitím a neskladuje se. Lze také umixovat.Blány které se nedají v syrovém stavu rozkousat. Nádherně se natočí kolem nožu v mixeru. V mletém to všechno zůstane uvnitř a není to jemné. Riziko je jen u syrových kachních vajec (samolea).Ta se dají jíst jen dobře uvařená.Pozor na platony a krabičky. Nedovedete si představit kde se to v drůbežárně všude válí.Mužou k tomu myši a ptáci klece z platony jsou na dvoře.Byl jsem tam pracovat, a viděl.V hotelu papírový plato nesmnělo do kuchyně. A na vejce jsme na příkaz hyg. museli postavit samostatný sklad z lednicemi.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |