Avatar uživatele
zjentek

Je pravda, že z ovoce v destilátu nezůstanou vůbec žádný látky?

A co ta vůně? Třeba hruška?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2497 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Ne tak úplně. Destilací kvasu z ovoce přejdou do destilátu i látky svým bodem varu blízké alkoholu – chuťové i vonné. Případně i látky tvořící s destilátem azeotropickou směs. Proto jinak chutná slivovica a jinak hruškovica.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Mám pocit, že v některých případech se tam pro chuť a aroma přidává něco ze začátku pálení… (bacha, JPP, ani já ani osoba od které jsem to slyšel se pálení přímo neúčastnila)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek