Myslím, že ano, ale za dodržení určitých podmínek: uzávěr musí být vzduchotěsný, to splňuje i obyčejná korková zátka a omočení parafínem. Dále by láhev měla být v chladnu a temnu. Samozřejmě, že ten alkohol plněný do lahví, už musí být stabilizovaný a vyzrálý.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
Při vhodných skladovacích podmínkách určitě vydrží. Bohužel, nikdy jsem neměl možnost to otestovat, u nás doma alkohol nějak záhadně samovolně mizí, bez ohledu na způsob skladování.
0 Nominace Nahlásit |
ano ,u nás doma sa pije zriedkavo a málo a nikto sa ešte zo starého chľastu neotrávil
0
před 3221 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nelze říct, že by se to týkalo všech tvrdých alkoholů. Platí to u destilátů a kvalitních alkoholů. U některých dochucovaných, dobarvovaných a podobně se může kvalita i zhoršit. U destilátů dojde ke zjemnění a ke zvýšení kvality.
0
před 3221 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ještě jsem našel pěkné povídání o kaňaku aj. Nejstarší lahve jsou určitě starší než století.
„Rozhodujícím faktorem kvality destilátů je čas. Náš nejstarší
uskladněný koňak je z roku 1917“.
http://www.nepijubrecky.cz/tady-vznika-konak-nejstarsi-je-z-roku-1917/
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |