To neřešte nebo se z toho zblázníte.
Jakoukoliv tepelnou úpravou se tyto látky
v pokrmech víceméně znehodnocují.
To bysme všechno museli jíst v syrovém stavu a na to nejsme
(lidi)zařízení.
0 Nominace Nahlásit |
Ohříváním pokrmu v mikrovlnce se molekuly hýbají stejně jako při
ohřívání na pánvi.
Tudíž se vitaminy a výživné látky ničí stejně.
1Kdo udělil odpovědi palec? Michal Kole
před 4995 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Těžko říct když ani odborníci nejsou jednotní jedni tvrdí že se strácí vytamíny a druzí zase opak.Když procítám články tase píše pokaždé nšco jiného.
Zdroj: http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=3460 http://www.coopclub.cz/mikrovlnna-trouba/1046
1Kdo udělil odpovědi palec? Michal Kole
před 4995 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Velice zajímavá otázka! Myslím, že stejně tolik, kolik je negativních
názorů, stejně tolik je i těch pozitivních.
Já osobně mikrovlnou troubu používám, ale nijak přehnaně. Snažím se ji
používat spíše jen v nutných případech, pokud možno ne pro ohřev
potravin pro mimčo. Ale někdy jsou situace, že každá jiná možnost je
příliš problematická ☹.
Přikládám zkopčený text ze stránek Státního zdravotního ústavu (http://www.szu.cz/tema/pracovni-prostredi/mikrovlnne-trouby):
Po několika letech poměrného klidu se na Internetu i v médiích znovu
začaly objevovat zprávy o údajných neblahých účincích mikrovlnného
záření na připravované jídlo. Od naivních tvrzení, že záření
v jídle zůstane a působí zhoubně na zdraví těch, kdo takové jídlo
snědí, až po zprávy působící poměrně věrohodně a odvolávající se
na vědecké publikace. Často se v těchto druhých případech poukazuje na
pronikavé změny, které byly zjištěny v jídle pečeném a ohřívaném
v mikrovlnné troubě, aniž se tyto změny srovnávají se změnami, které
v potravině způsobí pečení v normální troubě nebo v kamnech. Při
takovém srovnání se totiž ukazuje, že ohřívání potravin mikrovlnami je
k cenným složkám potravin šetrnější. Některé články tohoto druhu
působí dojmem textů objednaných v rámci konkurenčního boje.
A pro spravedlnost přikládám i text opačného názoru: Výzkumy posledních patnácti let ukazují, že u potravin zpracovávaných v mikrovlnné troubě dochází k různým molekulárním poškozením. Po požití pak způsobují nestandardní a v podstatě škodlivé změny ve složení krve a v lidském imunitním systému. – Tento článek doporučuji přečíst celý! na odkazu: http://www.tipyainspirace.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=99
Nezbývá než se spolehnout na selský rozum a vlastní svědomí.
0 Nominace Nahlásit |
Pravděpodobně každou úpravou se vitamíny ničí.
Předpokládám, že v mikrovlnce pouze ohříváte, tudíž do ní dávate
pokrmy již spracované, ve kterých co mohlo být znehodnoceno (dle dietologů,
podle mne úpravou ty pokrmy jen dostávají šmrnc, srry, syrové maso nejím),
už znehodnoceno bylo.
Takže se není čeho obávat.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4995 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |