Ano. Voda zvyšuje pálivost.
Ale našla jsem, že chilli papričky je dobré zapít mlékem, nebo sníst jogurt jiné mléčné výrobky, nebo zmrzlinu..
„Zabere i panák silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu“
http://magazin.dobravec.cz/vedeli-jste-ze-chilli-pali-leci-a-vzbuzuje-touhy
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Potvrzuji, osobně odzkoušeno. Vodou to naopak ještě ZHORŠÍŠ!! :D
Alkohol NEPOMÁHÁ (no, možná na ty slabší – piri-piri. jalapeňo atd.), ale když si dáš nějakého „zabijáka“, tak jedině mléko, nebo pečivo s tukem! (chléb se sádlem, rohlík s máslem apod., NE s margaríny jako je Rama atd., nwm proč, ale nepomáhají tak dobře!)
0 Nominace Nahlásit |
To jsem ještě neslyšel, ale je pravda, že na kapsaicin v chilli obsaženém jsou citlivé všechny zvlhčené sliznice. Ne však uvnitř trávicího traktu, tam nejsou receptory. Po pozření pak o nich zase vím až na opačném konci traktu, někdy i při čůrání. Kapsaicin je dobře rozpustný v tucích a alkoholu, takže je dobře následně dobré konzumovat špek a spláchnout to valašskou slivovicou.
2Kdo udělil odpovědi palec? aliendrone, Edison
před 2322 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |