Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 2901 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Některá jídla ohřátá v mikrovlnce nejsou tak chutná, jako podávána
čerstvě uvařená.
Mě třeba moc nechutnají brambory z mikrovlnky.
3Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, annas, TomOdpovida
před 2901 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není to pravda. Mikrovlnku používám několik let
a v nové nyní peču na crispu dělám hranolky a
peču maso i kuře ve skleněném nádobí.
Masíčko i kuřátko je vždy krásně šťavnaté. Ta
trouba je malý konvektomat je kombinovaná s
grilem dole i nahoře. Nic jiného se mi nevejde
do malé kuchyně.
Mám ještě jednu menší. V ní jen ohřívám, abych
si šetřila tu pečící.
..........................
To je ta moje nová Sharp stará už nešla opravit :(
http://www.sharp-partner.cz/mikrovlnne-trouby/702-mikrovlnna-trouba-sharp-r-843inw.html
Upravil/a: briketka10
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, johana 56, TomOdpovida
před 2901 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nekazí , proč by měla ?
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, TomOdpovida
před 2901 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Suché uvarené jedlá nikde lepšie nezohrejete, jedine na mikrovlnke. Napr. knedlíky, uvarené zemiaky, ryžu , cestoviny, a p.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, TomOdpovida
před 2901 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nekazí, pouze upravuje. Základní hypotéka mediciny uvádí, že zavedení
neobvyklých molekul a energií do těla způsobí více škody než užitku.
Jídlo upravené mikrovlnami působí rakovinotvorbě na krev, snižuje
hemoglobin a změní se HDL vůči LDL, rovněž je nárust leukocytů a
karciogenů. Toto bylo vědecky zjištěno, poté nastoupil spolek
kapitalistických chlebodárců a na jejich podnět zakázal švýcarský soud
Dr. Hansi Hertelovi a jeho kolegům cokoliv dále publikovat, tak bylo
úspěšně provedeno.
A kdo vynalezl tento zázrak, skopčáci při tažení v ruské zimě do Ruska
aby si ohřáli papů
0
před 2900 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mikrovlná trouba je jen jeden ze zdrojů mikrovlného záření.Celý den na nás působí mobily, satelity, radary, televizní přenosové vozy a spousty vysílaček různých organizací-policie,armády, záchranářů a.t.d. Kdyby mikrovlny způsobovali třeba rakovinu, tak už ji dávno všichni máme. Jediné co způsobují je trochu chuťová kvalita. Některé jídla zpracované v mikrovlnce částečně změní chuť, která nám nemusí být vždy příjemná, nikoliv však nebezpečná.
0
před 2891 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jde o to, co je myšleno tím „kazí“. Pokud jde o kuchařský pohled, tak může, protože vaří jiným principem a teplotou. Pokud jde o nějakou „škodlivost“ vyplývající z mikrovln, tak ta nebyla vědecky prokázána (což ještě nutně neznamená, že neexistuje v nějaké dosud neznámé oblasti). Ale v tom odkazovaném článku ProŽeny_cz údajně vyvrací lži, a při tom napíšou, že mikrovlny jsou „neškodné“. To je samozřejmě nesmysl, mikrovlny jsou velmi škodlivé a při výkonu mikrovlnky přímo vražedné. Neškodné mohou být pouze tehdy, pokud se nedostanou mimo uzavřený prostor trouby, nebo vy se nedostanete dovnitř (za chodu samozřejmě). Za normálního provozu nepoškozená trouba ven skoro nic nevyzařuje. To mnohem větší „dávku“ dostanete z mobilu u ucha. Proč asi vás při delším hovoru bolí hlava? A ještě „lepší“ to bylo při jejich začátcích hlavně blízko vysílačů, to byla fakt „síla“. Je známo mnoho „škodlivých“ věcí (a taky kolik lidí má z toho rakovinu), a přes to se klidně nechávaji škodit dál. V tomto režimu jde především o zisk a bez jakýchkoliv skrupulí i přes mrtvoly.
Jinak tady máte možná nejlepší článek
http://www.odbornecasopisy.cz/elektro/casopis/tema/mikrovlnka-mytu-zbavena-aneb-je-duvod-k-obavam--13546
Upravil/a: gobls
0
před 2861 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kryšpín. Souhlasím s tvorbou některých rakovinotvorných látek. Možná by ale stálo za to srovnat to s podobným karcinogeny, vzniklými smažením a pečením.
Němci při tažení do Ruska (předpokládám, že myslíš 2.SV) o mikrovlnách ještě ani moc nevěděli. A nejmenší mikrovnlnka (kterou tuším první dělali američani někdy koncem 40-tých let) byla dost těžká na to, aby ji s sebo do Ruska tahali.
Briketko, plně s Tebou souhlasím, Kryšpín, podle mne zbytečně
straší. mzm má pravdu, co se týká srovnání se smažením a co teprve,
nyní tak módní a oblíbené letní grilování, zejména na dřevěném uhlí
nebo dřevě.
Kdyby nějaké publikování o škodlivosti mikrovlnky někomu zakázali,
určitě by se jiní, pokud by to byla taková „hrůza“ jak uvádí
Kryšpín, ozvali a těžko by to někdo zakázal všem.:-(
Jinak, pokud už je, Briketko řeč o malé kuchyni, tak Ti ještě doporučuji
automatický tlakový programový hrnec. Typ a značku neuvádím, aby to nebyla
nepovolená reklama, ale na netu jej v nabídce heureky a některých e-shopů
najdeš. Cena se pohybuje od 1700,– do 3800,– Kč. „Blbej“ papiňák od
Tescomy je skoro za 2000,– a nic neumí, jenom rychleji vaří. Tenhle sám
vaří (brambory, rýži, zeleninu,guláše, polévky a.t.d.), vše perfektně a
sám, dusí masa, všechno za pár minut a bez upouštění páry !!! Sám se
vypne po nastavené době a přepne se na přihřívání. A nic se nespálí a
nepřipálí (má nepřilnavý povrch). Máme taky malou kuchyňku a dnes na
něm v kombinaci s tou mikrovlnkou vaříme skoro vše. Ani sporák nemáme.
Doporučuji!!!
A teď jsem zvědav, kolik se nyní ozve oponentů, co všechno je na tomto
hrnci špatné a na vaření i v tomto hrnci nezdravé.:-)))
Pěkné svátky a veselého Silvestra.