Avatar uživatele
Danča84

Je potřeba na přípravu kyselých okurek kopr a vinné (popř. rybízové, višňové) listy?

Nakoupila jsem okurky, ale tyhle ingredience nemůžu sehnat (navíc už mají všude zavříno). Zahrádku nemáme. Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Kerberus, dědapetr, suaeda před 4829 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Já dávám do kvašáků vinné a rybízové listy, kopr a kousek křenu. Okurky mají lepší chuť. Ale dívala jsem se na net do různých receptů, někdoje uváděný kopr, křen, navíc česnek. Takže dají se dělat i bez zmiňovaného listí.

Zalévám je jen slaným nálevem. Źádné koření se již nepřidává.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

To co píšete se dává do kvašáků kopr,vinné a višňové listy.Do nakládaček se může nemusí přidávat kopr.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pokazdejinak

mě zase líp chutnají okurky bez kopru
v kupovaných jsou vždycky, ale ty pravé domácí od mojí babičky byly vždycky bez kopru :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

O těch listech jsem fakt v životě neslyšela, moje maminka dávala pár kuliček pepře, nového koření, hořčičné semínko, pár koleček mrkve, bobkový list. Tchyně dává to samé, ale navíc trochu kopru.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Pokud se dělávaly kvašáky, tak se na dno soudku listí dávalo ani né tak pro chuť jako pro kvasinky které na nich jsou. U nás se používal jen nálev z Deka pokud chceš něco pikantnějšího tak mrkev křen, nebo do každé láhve jednu feferonku. Kopr je v nakládáčku Pikant. jinak snítku jde přidat do každé láhve.

před 4804 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek