Častěji připravuji vařenou, ale i ze syrové lze též připravit salát smícháním s další vhodnou zeleninou – např. červená řepa s mrkví a křenem.
Ale více lidí stejně dává přednost červené řepě vařené.
Několik rad
http://www.varimezdrave.cz/chvala-cervene-repe/
Recepty z nevařené řepy
http://www.labuznik.cz/diskuse/cervena-repa-12666/
0 Nominace Nahlásit |
Není potřeba ji tepelně upravovat. Ale myslím, že tepelně upravená chutná lépe. Já připravuji červenou řepu dušenou v troubě, zabalenou v alobalu.
Zdroj: http://doma.nova.cz/clanek/fukcarinka/ochutnejte-cervenou-repu-syrovou.html
0 Nominace Nahlásit |
děkuji, díval jsem, že hodně se dává k tomu křen a česnek (s mírou) a nebo ocet balsamico, jablečný ocet a nebo olivový olej.
Ano. Červená řepa je mdlá, musí se něčím přichutit. Já nejraději s křenem, česnek nemůžu. Výborná je i s majonézou či s tatarkou, i když používám sojové produkty. Jdyž se přidá tuk, lépe se vstřebává betakaroten, který řepa obsahuje.
Z vařené dělám boršč, něco jako pomazánku, zavařuji, pak přidávám křen.
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |