Mám křen. Nakoupil jsem 2 měkké tvarohy a 2 trojúhelníky
plísňového sýru z Otinovsi. Křen asi rozmixuji, jestli to půjde, spolu se
solí. Pak smíchám s výše uvedeným. Prostě žádnou majonézu nebo
máslo, smetanu nebo hořčici tam nedám. Ani nic zeleného, ani cibuli. Je to
dobře, nebo?
Účel je domácí svačina.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Kepler před 2098 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Bych křen nemixoval… Najemno nastrouhat bych viděl jako lepčí. chutím se meze nekladou.. Vyzkoušej a dej vědět…
0 Nominace Nahlásit |
Ale solila bych až naposled, plísňový sýr může být dost slaný. Záleží na tom, zda máte tvaroh v kostce – ten je tužší, nebo v kelímku. Podle tuhosti bych asi přidala trochu zakysané smetany, aby byla pomazánka jemnější, mně sám tvaroh „drhne“ v krku. .
Nakonec nastrouhaný křen, ale nepřežeňte to.
Nedá mě to, chybí mně něco zeleného – pažitka, petrželka.
--
Podívejte se do odkazu, najde,te jak dělají pomazánku s nivou a křenem
další „kuchařky“.
Takže je vidět, že nevadí, když jsou plísňový sýr a křen spolu pohromadě. Ale proti gustu …
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=pomaz%C3%A1nka+s+nivou+a+k%C5%99enem
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Já bych nekombinovala křen s plísňovým sýrem.
Obojí je výrazné, podle mne se chuti budou zbytečně
„přetlačovat“.
Křen bych nastrouhala na jemném struhadle,
smíchala jej s tvarohem (případně i trochou zakysané smetany).
Sůl až nakonec.
A plísňový sýr bych si dala na čerstvém chlebu s máslem.
0 Nominace Nahlásit |
Nevím, nic podobného jsem zatím nedělal, ale s křenem opatrně, radši ho nastrouhat. Sůl rovněž opatrně, dochutit až na závěr. Kdyby to bylo málo mazací, tak bych přece jenom trochu rostlinného mazacího „másla“ přidal. Já nejraši Floru Light.
0
před 2098 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na tomhle receptu není špatně nic. V podstatě je to „mix pro holčičky“, je to „light“, není důvod to dramatizovat. Už jsem na světě někakou řádku let, ale jěště jsem nesnědl kombinaci potravin, která by ublížila.
0
před 2097 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Máslo je jistě lepší, ale pokud tu pomazánku budeš skladovat v lednici, bude tuhá jako cihla. Proto jsem doporučil tuk mazací za každé teploty.
Ale prosím tě. Flora apod. je zrovna tak přírodní jako sádlo, akorát jsou pro výrobu použity rostlinné oleje + voda + nezávadný emulgátor. Má jen třetinu kalorií oproti sádlu a jen „nenasycené kyseliny“. Bláboly o naftě šíří jen blbečci, co o tom nemají ani páru.
Před 10× lety jsem vyplachoval horkou vodou kelímek. Bílý dřez, sifon, kelímek bílý. Jak to asi vypadá uvnitř člověka:-) nenasyceným kyselinám věří už jen úzkostlivé báby z pavlače.
Ale ono to tak je. V sádle jsou jen nasycené, proto je tuhé. V rostlinných olejích jsou převážně nenasycené (s dvojnými vazbami v uhlíkovém řetězci), proto jsou kapalné. Chemicky a exaktně vzato tuky ty kyseliny neobsahují, jsou tvořeny jejich triglyceridy. A je prokázáno, že u rostlinných olejů není takové nebezpečí vzniku kardiovaskulárních chorob a zvýšeného „špatného“ cholesterolu. To není jen reklama, to je klinicky prokázaný fakt. A co s tím má dělat nějaký kelímek, tomu nerozumím.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |