V hliníkových ešusech vařily statisíce trampů, táborníků a rekreantů na ohni a plynových vařičích. Všichni jsme s chutí jedli „kontaminované“ jídlo a ve zdraví jsme se dožili požehnaného věku. Pozor! Vyděšení zabíjí!
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Filip84 Nahlásit |
Názory se trošku různí, ale zdá se, že to s hliníkem nebude až tak zlé, jen se nemá v nádobách vařit kyselé potraviny, např. zelí.
https://pure.decorexpro.com/cs/sovety/alyuminievaya-posuda-polza-i-vred.html
https://zeny.e15.cz/clanek/pro-zdravi/skodi-nebo-neskodi-nam-hlinik
0 Nominace Nahlásit |
Ruský (ledvinka, typ Wehrmacht) to zvládá, osobně a opakovaně vyzkoušeno. Ten ČSLA nemá nátěr, leč zvládnout by to měl i tak, akorát se bude hůře čistit od mouru.
0 Nominace Nahlásit |
Materiál vydrží, svého času, ani jiné nebyly.
Hliník (kotlík, ešus) není ideální, pro tepelnou úpravu pokrmů!!! To ví
dnes i malé dítě 🙂
S léty zmizelo hliníkové nádobí i z pultů/nabídky obchodů. Nejprve
zákaz hliníkových příborů ve stravovacích provozech. Pak hliníkové
nádobí (hrnce, pánve, ešusy), jsou naraženy ocelí, nerezem.
https://www.alza.cz/sport/nerezove-esusy/18878782.htm
https://www.decathlon.cz/p/nerezovy-esus-mh-100-sada-pro-1-osobu-1-1-l/_/R-p-174674
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Bez problémů. Můžeš dělat v ešusu cokoli. Dnes jsou na trhu i ešusy nerezové. Hliník však poslouží stejně dobře. Jediným problémem by mohlo být, kdybys chtěl v něm na ohni upéct buchty. K tomu je lepší litinová, nebo železná nádoba.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |