Indický chai, nějaký badián, kardamom, hřebíček a tydlety věci, se za obvyklého použití vyluhuje do vody a ta se potom dále mísí s mlékem u konkrétních poměrech procentuálně tak, že výsledkem je jakýsi čaj v mléce, ale… Proces je to velmi složitý a časově náročný. Vlastně je to doslova OBŘAD. Ovšem co když se tohoto lahodného čaje chci napít ráno, bez obřadu, když někam hodně spěchám? Nabízí se svařit mléko a přímo v něm vyluhovat vypočtený podíl směsi čaje.
Vylouhuje se tento přímo do 2 dcl horkého mléka STEJNĚ jako do 0,5 dcl shodně horké vody, kterou je před posrkáváním stejně nutný smíchat s 1,5 dcl horkýho mléka?
(Jsem z toho celkem paf, tak se radši ptám.)
Zajímavá 0 před 1247 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Teoreticky by to mělo jít, ale s horším výsledkem. Nejúčinnější je vyluhování do „hladové vody“, proto sladíme a kořeníme čaj až na závěr.
0 Nominace Nahlásit |
Když mléko do čaje, tak výhradně do pravého černého čaje. To ještě jde, do nějakých ovocných je mléko naprosto nevhodné.
0
před 1247 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |