Představuji si to jako takovou ,,nouzovku" na salát jako náhradu zeleniny čerstvé, která třeba není k dispozici… Musí projít bezpodmínečně tepelnou úpravou kvůli bakteriím (ikdyž ji nebudu rozmrazovat při pokojové teplotě, ale třeba v lednici nebo pod studenou vodou a poté co nejdříve konzumovat) nebo je to jen další ,,strašák" pro pana Monka?
Zajímavá 0 před 2405 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Určitě bych nerozmrazovala v chladničce ani pod studenou vodou.
Nerozmrazenou zeleninu na kousek másla, nepatrně podlít vodou
a krátce podusit. (Jinak bude ze zeleniny „bláto“.)
2Kdo udělil odpovědi palec? independent, Nepodepsaná
před 2405 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možné to je určitě, ale chuť? Potažmo konzistence bude asi nic moc.
Předpokládám, že krátká tepelná úprava bude žádoucí.
1Kdo udělil odpovědi palec? Nepodepsaná
před 2405 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Obávám se, že to bude poněkud „unavené“. Té zelenině zmražení zkrátka neprospěje. Pokud se pak likviduje ještě tepelnou úpravou, tak se to tam „ztratí“. A bakterie: teoreticky by to mělo být čisté, ale nikdo Ti to nezaručí. Není to čerstvá zelenina, je zpracovaná. Nevíš s čím vším se to potkalo cestou do mrazáku. (mám pocit že to i píšou na balíčku) Pokud neznám původ, neriskoval bych to.
Něco jiného je když si to sám zamrazíš a víš co všechno jsi s tím dělal – ale pořád platí, že po rozmražení, i když to bude relativně bezpečné, to pravděpodobně nebude k jídlu.
1Kdo udělil odpovědi palec? Nepodepsaná
před 2405 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jistě, kozy a vegani to baští neustále, bez známek újmy na zdraví.
0
před 2405 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |