Avatar uživatele
Nepodepsaná

Je možné jíst rozmraženou zeleninu bez tepelné úpravy?

Představuji si to jako takovou ,,nouzovku" na salát jako náhradu zeleniny čerstvé, která třeba není k dispozici… Musí projít bezpodmínečně tepelnou úpravou kvůli bakteriím (ikdyž ji nebudu rozmrazovat při pokojové teplotě, ale třeba v lednici nebo pod studenou vodou a poté co nejdříve konzumovat) nebo je to jen další ,,strašák" pro pana Monka?

Zajímavá 0 před 2405 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ivzez

Určitě bych nerozmrazovala v chladničce ani pod studenou vodou.
Nerozmrazenou zeleninu na kousek másla, nepatrně podlít vodou
a krátce podusit. (Jinak bude ze zeleniny „bláto“.)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
nyjono

Možné to je určitě, ale chuť? Potažmo konzistence bude asi nic moc.
Předpokládám, že krátká tepelná úprava bude žádoucí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Obávám se, že to bude poněkud „unavené“. Té zelenině zmražení zkrátka neprospěje. Pokud se pak likviduje ještě tepelnou úpravou, tak se to tam „ztratí“. A bakterie: teoreticky by to mělo být čisté, ale nikdo Ti to nezaručí. Není to čerstvá zelenina, je zpracovaná. Nevíš s čím vším se to potkalo cestou do mrazáku. (mám pocit že to i píšou na balíčku) Pokud neznám původ, neriskoval bych to.

Něco jiného je když si to sám zamrazíš a víš co všechno jsi s tím dělal – ale pořád platí, že po rozmražení, i když to bude relativně bezpečné, to pravděpodobně nebude k jídlu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Jistě, kozy a vegani to baští neustále, bez známek újmy na zdraví.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek