Avatar uživatele
bolak

Je možné aby chleba zplesnivěl odvnitřku?

Nedávno jsem našel v chlebníku ztvrdlej chleba, tak jsem ho dal odmočit pro slepice, a když jsem ho pak asi po půlhodině vzal do ruky, tak i po takový době odmáčení jsem nahmatal něco tvrdýho. Tak jsem to oškrabal, abych viděl co to je a uprostřed byla taková tvrdá šedivá kulička asi 5cm v průměru. To měla bejt plíseň neboco? Já že jinak chleba vypadal normálně, nikde zvenčí žádná známka plísně, jen byl tvrdej jak kámen.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, briketka10, Klára K., Luuu před 4123 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

mohl bejt nedopečenej a proto
zevnitř to mokrý pak zplesnivělo..
dřív, když jsem chleba jedla, tak
se mi to stávalo, že byl takovej a
kolikrát dalamánky byly nedodělaný
nechutný, ale běž je vrátit :(

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

U dnešních chlebů je snad možné všechno.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Když stát hnije zevnitř, proč by nemohl chleba.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bedy

Ještě jsem se s tím nesetkal – ale to je možná dané tím, že chleba kupuju v místní malé sámošce, kde to vozí z nedaleké, ne příliš velké pekárny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Nejen, že je to možné, je to pravidlo.
Plíseň potřebuje k vývinu určitou vlhkost, která je hlavně uvnitř střídky, nikoliv na suché kůrce. Teprve ve finále, po rozvoji, se objeví i na povrchu.
Každý chleba takto plesniví, zvláště pak v mikrotenu, igelitu ap.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
klob1

Ano,je to dost časté.tzv u čerstvého…Je to tím,že se chleba i recykluje v pekárně ze starého.A také se už nepoužívá většinou stará technologie..Jedna pekárna byla kdysi vyhlášená se svým chlebem moc daleko,ale dneska by člověk zvracel po něm.Našel jsem už ledacos ve chlebu a to nechtějte vědět co.Dlouho jsem nenašel už chléb co by byl tak výtečný a chutnal jako dříve.kolikrát ani nemohu ho jíst,jak není chutný…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

V pekárně která má mouku v silu a nepožívá síto před napuštěním mouky do hnětače se může najít všechno možné. Od zvlhlých hrudek mouky, které hnětač nerozmíchá. A které pak jsou již napadená plísní. je to možné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek