Já se domnívám, že quentos tentokrát nemá pravdu, jelikož jde o to,
že tazatel má na mysli uchování potraviny při vaření.
Z tohoto důvodu si myslím, že pára je lepší. Potravina se nemáčí ve
vodě a tím neztrácí svoje řekněme vitamíny.
Co se týče spotřeby energie obou druhů vaření, tak to nevím.
0 Nominace Nahlásit |
Některé potraviny lze vařit ve vodě i na páře,ale některé mají specifický druh přípravy.Zelenina např. je lepší vařit na páře.Pokud je do vývaru ve vodě atd.
0 Nominace Nahlásit |
Vsechno varim ve vode,krome kynutych knedliku-ty varim v pare,protoze jinak
by se mi asi ani nepovedly,a nemam rada,kdyz jsou takove oslizle.
Pri priprave jinych potravin(ryby,zelenina) je para asi vhodnejsi.
0 Nominace Nahlásit |
Když se vaří v páře nevyluhují se chuťové látka a vitamíny do vývaru, To je vlastně princip konvektomatu. Maso nevysychá, jenže pak není žádná polívčička. Jsou parní hrnce to je obdoba friťáku kde časovač po upynutí potřebné doby třeba k uvaření rýže sám vypne.Jako všechno je to dobré pokud to člověk umí používat.Spotřeba energie je v obou případech stejná.
0 Nominace Nahlásit |
Já myslím, že quentos odpověděl správně. To otázka je položena špatně. Nehledě na to, že když si natočím vodu z vodovodu do hrnce, rozhodně to není čistá H2O (to bychom přece po požití skleničky vody zemřeli na denaturaci bílkovin), ale voda s chlorem a aspoň nějakými minerály – zatímco to, co se vypaří (pára) je čistá H2O.
0
před 5187 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2005 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1191 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 945 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |