Avatar uživatele
Lgee

Je kuřecí řízek na olivovém oleji zdraví?

Zajímavá 0 před 890 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cochee

Ne, je to nemoc.
Olivový olej je pro smažení nevhodný, bod zakouření má jen 210 °C.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Ne, pokud je olej za studena lisovaný (většina). A mně nechutná, ani na olivovém oleji, vhodném, pro tepelnou úpravu.
Zdravý je smažený na sádle (vysoký bod kouřivosti, bez přepálení) nebo ghí (na každou várku v kastrolu/pánvi, raději nové). Případně na oleji (reději řepkovém, než slunečnicovém, s přidáním PL sádla,

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

Relativně ano, pokud nebude přepálený, ale ta tvoje čeština…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kazatel

Řízek zdraví středoškoláka!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Gus_Fring

Velice těžko se odhaduje pojem „zdravé“ potraviny. Pro někoho ano, pro někoho ne. Bylo by to na dlouho, ale nebudu se zde rozepisovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Správný řízek je na másle. Olivový olej je do salátů, případně na pečení

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek