Někdo karbanátek trochu jinak ochucuje.
Pokud se bavíme o základu.
Vím, že někdo dělá sekanou i králičí. A jasně, děláme doma
i kapustové karbanátky.
Takže sekačka i karboš se připravuje v různých verzích.
Upravil/a: ReHu
0 Nominace Nahlásit |
Karbanátek a sekaná mají stejné složení. Rozdíl je ve tvarech a také
v tom, že sekaná se peče v troubě (je dietnější), než karbanátky,
které se smaží na pánvi.:-))
Samozřejmě si každý může přidat do sekané i karbanátků to, co mu
chutná.
Upravil/a: marci1
0 Nominace Nahlásit |
prakticky při stejné směsi může být tvarováno tak i tak.
jinak existuje několik druhů karbanátků a sekaných pečení. nedá se ani
říci, že by bylo základem mleté maso, jelikož může být
z čehokoliv.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, da ny
před 3309 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ne, karboše můžeš dělat z jakého chceš masa, sekanou taky.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Karban%C3%A1tek
Sekaná byla známá v českých zemích již od středověku. Jednalo se však
o luxusní jídlo, které se nemlelo, ale ručně nadrobno sekalo výhradně
z kýty či svíčkové. Posun nastal až po vynálezu mlýnku na maso. Do
sekané se mlely i méněhodnotné či levné druhy masa, bůček, ořezy
z žeber apod.
Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých
druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. K tomu se
přidává uzený bůček nebo slanina. Dalšími ingrediencemi bývá cibule,
strouhanka, vajíčko, česnek, sůl, kmín, majoránka, pepř, česnek.
karbošů je mnoho druhů, třeba i se zeleninou,kapustou, rybama i sýrem,
houbama.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Karban%C3%A1tek
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |