Dobrý den,
dnes jsem si v obchodě zakoupila lahev od Aqua Angels, která je
z hliníku.
Poté co sem ji přinesla domů, dostala jsem přednášku o tom, jak je
hliník nebezpečný a škodlivý.
Co si o tom myslíte?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? da ny před 3356 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to vzita predstava, ze je hlinik skodlivy. Resp. sam o sobe je, kdysi se delalo hlinikove nadobi, ktere pri kazdem pouziti „odstepilo“ trochu hliniku do jidla. Dnesni hlinikove nadoby jsou potazeny ruznymi vrstvami jinych materialu, ktere tyto problemy eliminuji. Kdyby byla lahev zdravi skodliva, neprosla by pres inspekci a nemohla by se prodavat.
0 Nominace Nahlásit |
fámy a obchodní zájmy, pivo v Al sudech bylo celá léta a přežili jsme ve zdraví, dneska…nerez ocel, a co Cola apod. v hliníkové plechovce ? potraviny (salám, čokoláda, sýry) balené v alobalu – to nikomu nevadí ? hliníkové příbory v bufetu ?nesmíš věřit pohádkám
0 Nominace Nahlásit |
myslím, že s běžnou plastovou jsou si rovny ..pij ze skla nebo keramiky, jako normální člověk ;q
0 Nominace Nahlásit |
Na každém šprochu… Zcela „jasno“ prý není…
Zelňačku nebo kulajdu s octem do láhve asi dávat nebudeš :D
http://www.zdravotnimagazin.cz/zdravi.4/skodlivost-hliniku.5947.html
Solím hliníku bych se snažila vyhýbat, pokud jde o antiperspiranty a
očkovací vakcíny (tam je nevhodnost prokázána)..
http://zeny.e15.cz/clanek/pro-zdravi/skodi-nebo-neskodi-nam-hlinik
http://skodlivost-hliniku.mdq.cz/3-5947/
Hliníkové nádobí jsem nikdy nepoužívala (ani AL „papiňáky“),
v jídelnách ani bufetech nevídám hliníkové příbory asi 10 let
vůbec :)
0 Nominace Nahlásit |
Nikdo věrohodně neprokázal škodlivost hliníku v nádobí. Existuje pouze spousta nepodložených domněnek a fám. U moderního nádobí a v plechovkách na nápoje se používá hliník legovaný manganem. Tato slitina je „téměř“ inertní.
0 Nominace Nahlásit |
Viděl už někdo starou hliníkovou lžíci nebo šufánek, že by po letech používání mizely? Jestli ne, tak to možná bude tím, že hliník je pokrytý nějakou inertní zoxidovanou vrstvou. Přesto bych do takové láhve nelil nic kyselého. Vůbec ne. Spíš sádlo nebo olej.
Proč ne kyselé? Čistý hliník je amfoterní a stejně dobře se rozpouští v kyselinách i zásadách. Pro nádobí se čistý hliník už mnoho let nepoužívá.
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |