Avatar uživatele
Psychotic

Je dlouho prošlý pudink v prášku nebezpečný?

Našel jsem ve špajzu pár balení pudinku v prášku Dr. Oetker s nápisem „Minimální trvanlivost do: 31. 7. 2010“

Normálně prošlé potraviny nejím, ale někde jsem četl, že u pudinku v prášku je to jedno. Dá se to ještě jíst po takové době?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Agneta před 3431 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Pokud prášek nezvlhnul, nic mu nebude…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Když má něco „minimální trvanlivost,“ neznamená to, že poté je potravina nejedlá. To by mělo platit u potravin se lhůtou „spotřebujte do“ – majonézové saláty, uzeniny a podobně. Potraviny s min. trvanlivostí jsou do oné lhůty spolehlivě poživatelné bez následků a po této lhůtě většinou dlouho taky, přičemž hodně záleží např. na tom, jak jsou skladovány. To jsou právě třeba té pudingy, nebo suchary, suché luštěniny atd. U toho pudingu je maximálně „nebezpečí,“ že ti třeba po uvaření nezhoustne a neztuhne. Základem pudingu v prášku je jedlý škrob, ten se nemá v podstatě jak zkazit; přidána jsou nějaká barviva, příchutě a aromata

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Agneta

Víš co je zajímavé? Proč má i Francovka se 72% alkoholu jen dvouleté spotřební datum, a nějaká kořalka s „jen“ 30% je neomezená:DDD

před 3431 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Bohužel – lidská blbost je věčná…
😉

před 3431 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek