Našel jsem ve špajzu pár balení pudinku v prášku Dr. Oetker s nápisem „Minimální trvanlivost do: 31. 7. 2010“
Normálně prošlé potraviny nejím, ale někde jsem četl, že u pudinku v prášku je to jedno. Dá se to ještě jíst po takové době?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Agneta před 3431 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Když má něco „minimální trvanlivost,“ neznamená to, že poté je potravina nejedlá. To by mělo platit u potravin se lhůtou „spotřebujte do“ – majonézové saláty, uzeniny a podobně. Potraviny s min. trvanlivostí jsou do oné lhůty spolehlivě poživatelné bez následků a po této lhůtě většinou dlouho taky, přičemž hodně záleží např. na tom, jak jsou skladovány. To jsou právě třeba té pudingy, nebo suchary, suché luštěniny atd. U toho pudingu je maximálně „nebezpečí,“ že ti třeba po uvaření nezhoustne a neztuhne. Základem pudingu v prášku je jedlý škrob, ten se nemá v podstatě jak zkazit; přidána jsou nějaká barviva, příchutě a aromata
0 Nominace Nahlásit |
Víš co je zajímavé? Proč má i Francovka se 72% alkoholu jen dvouleté spotřební datum, a nějaká kořalka s „jen“ 30% je neomezená:DDD
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |