Avatar uživatele
Matiselis

Je bezpečné konzumovat tortillu, která je už tři měsíce prošlá? (Datum minimální trvanlivosti)

Mám samozřejmě na mysli tortillu v původním balení od výrobce – ne již hotové jídlo z tortilly (tři měsíce prošlé hotové Tortillové jídlo bych opravdu nekonzumoval). Zkrátka myslím balení tortill. Snad se chápeme. Děkuji.

Zajímavá 0 před 552 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Většinou to co je „suché“ a bez tuku, v originálním obalu, je možné konzumovat i déle, když je to pak tepelně upravené.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Filip84

Pokud nemyslíš tortilla española o tortilla con papas (o con patatas en España), což je vaječná omeleta se zemčicemi, ale myslíš placku z mouky, soli a oleje, vody a prášku do pečiva, tak co by se na tom zkazilo?

Heleď, já péct neumím, leda tak maso, ale tortilly si z 99% dělám sám, protože s těmi hotovými, 6 ks za Kč 25.00 – což je docela úžera, jako! – se nedají srovnat.

Jo, v předminulým století jsi donesl mouku od mlynáře, a za dva tejdny se zkazila, prostě žila. Dneska, a ausgerechnet v polotovaru!? Co by jí bylo? Olej? No tak nevydrží věčně, pak se dá použít leda tak na konservaci prken a lžic, no ale pokud není žluklý, což asi po třech měsících od doporučeného data spotřeby fakt jako nebude, tak mu nic není, ne? Sůl a rejže je věčná, to si zapamatuj, pokud je v suchu, nedostane se k ní hmyz, nic ji nemůže být.

Tak? 🤷‍♀️

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Označení „minimální trvanlivost do“ najdeme na potravinách, které se rychle nekazí. Na rozdíl od „spotřebujte do“ se potravina po uplynutí data zpravidla nezkazí a je vhodná ke konzumaci. Výrobce jen negarantuje stále kvalitní chuť a výživovou hodnotu. Jsou to například těstoviny, sušenky, čaje nebo konzervy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek