Pokud nejsou okurky napadané třeba hnilobou, je naopak slupka velmi zdraví
prospěšná – kromě většího množství vlákniny (vůči ´dužině´)
obsahuje i velké množství vitamínu C…
😉
8Kdo udělil odpovědi palec? Nuk nuk, johana 56, ahold, brillant, Emefej, briketka10, Lamalam, Jiří Bohumil
před 2731 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Jím všechny salátovky i se slupkou.
Vydrhnu je pod tekoucí vodou.
Ze zahrádky jsem jedla málokdy,
ale rozdíl moc nerozeznám.
0 Nominace Nahlásit |
Loupala bych kupované salátové okurky, zvláště skleníkové, tedy
hladké hadovky, které se zpravidla intenzivně stříkají. Domácí
neošetřené okurky postačí omýt, slupka navíc obsahuje množství
chlorofylu i vitaminů C. 🙂
http://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/zdravi/kterou-zeleninu-ne-loupat-a-dalsi-biomyty_275577.html
0 Nominace Nahlásit |
Slupka okurek, i přes svou hořkost, žádné toxické látky neobsahuje.
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10, Lamalam, gecco
před 2731 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Můžou se se slupkou jíst i ty stříkané, akorát se se nesmí ušetřovat žádnými přípravky určitý čas před sklizní. Ale komu chutnají hořké okurky?
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, gecco
před 2731 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
gecco
Polní okurky kupuju na trhu v Pardubicích jsou výborné,
pokaždé beru co unesu i nakladačky trochu píchají, ale
nevadí. Jsou nejlepší „křupou“ a já je jím samotné 😁
BTW – za mnohem lepší, než hadovky, považuju okurky polní (nebo
i přerostlé nakládačky) – právě proto, že mají slupku tužší (a
podle mne i chutnější)…
😉
Pokud někdy dělám salát z oloupaných okurek, slupky si – vrámci
přípravy salátu, sežeru sám…
😉
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |