Ano, i z plece se dělají řízky. Postup je stejný.
3Kdo udělil odpovědi palec? dubraro, seraphico, Čecho_slovák
před 1133 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Řízek uděláš prakticky z čehokoli, z jakéhokoli masa (nebo něčeho,
co má pevnou kontzistenci – co drží u sebe, alespoň ve formě placky).
Je to naklepané a obalené maso… to můžeš udělat dle libosti. Otázka je
jen co se na to hodí nejlíp, jak to líp chutná. Taky použitý postup a
(vedlejší) ingredience.
Ale existuje celá řada druhů řízků (podle původu i podle způsobu).
Vlastně se dělají i nemasité řízky (stačí, že je to uděláno na ten
způsob… natlučené/naválené na placku, obalené a usmažené). Řízky
z vnitřností nebo vegetariásnké (zeleninové) a jiné. Takové řízky se
dělají po způsobu sekané (sekaných ingrediencí) – rozválené a
obalené do strouhanky.
Upravil/a: Disraeli
0 Nominace Nahlásit |
Jdou. Ale osobně bych raději zvolil krkovici. Řízek z plece bude takový „suchý“.
0 Nominace Nahlásit |
Dají se udělat, ale je nutno počítat s tím, že budou tužší. Ke změkčení se mohou nechat marinovat, ale už to nebude chutnat jako klasický řízek. Takže nejlepší způsob je dúkladně naklepat a nechat pár dní v lednici uležet.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |