…tak aby chutnaly jako kdyby byly upečený ve vohni, resp. v popelu?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, manon, barnajka před 4452 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dělala jsem kdysi brambory v soli. Sice chutnaly jako z ohně, ale byla to
děsná vopičárna. Brambory (menší velikosti) neoloupané předvaříš asi
deset minut ve vodě. Pak je posadíš do směsi hrubé soli smíchané
s moukou. Ona se ta mouka nějak začne přepalovat, a tak vytvoří takový
ten kýžený odér (nebo smrádek) zálesáckého ohniště, kterým erteple
natáhnou. Můžeš přihodit i pár větviček rozmarýnu a trochu tymiánu.
Doporučuji péci v takové té nádobě na jedno použití (bývají to
hliníkové misky), protože pak je otrava mýt pekáč. Brambory tam tedy
nasázíš, aby z poloviny koukaly a dáš do hodně vyhřáté trouby.
Doporučuji neotvírat moc často. Hotové jsou tak za patnáct minut – když
začnou praskat a slupička je papírová a hodně opečená. Ale to poznáš.
Jestli to prubneš, tak dobrou chuť.
Doplňuji:
Zapomněla jsem napsat, že se ta mouka se solí musí naředit vodou! Jó a já
ty brambory předvařila, ale když jsou hodně prťavé, tak to nemusí
být.
Takže přidávám přesný recept i pro další zájemce 🙂
http://www.apetitonline.cz/recepty/207-brambory-pecene-v-soli.html
Upravil/a: Damiana
0 Nominace Nahlásit |
Budet to sice trochu chutnat po umělé hmotě, ale všechny přístroje
hodit na podlahu, zapálit a v ohni upéci brambory.
možná při troše odvahy na sporák dát litinovou pánev, do ní hodit
brambory a zaklopit pokličkou. a přisypat trochu dřevěného nebo
živočišného uhlí.
0 Nominace Nahlásit |
tak já taky jedině na crispu za deset minutek, ale vatra a pak ten popel je popel :))
0 Nominace Nahlásit |
peču je na csuchém plechu ,ale jako z popela nebudou nikdy bohužel
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, manon, aramah, briketka10
před 4452 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jednou vařil utento vepřové koleno a výsledek byl,že jsem usnul a probudil mě štiplavý kouř ze spáleného masa!
4Kdo udělil odpovědi palec? aramah, johana 56, annas, briketka10
před 4452 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Budeš muset vyrazit do přírody. To je takové to jak tam roste tráva a
nejezdí tam auta. Brambory s sebou a taky sirky.
Nějaké nápady na doma bych měla, ale bylo by to navádění ke
žhářství :)
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, aramah, Sůwa, briketka10
před 4452 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Oheň je oheň. Já dělám am.brambory nebo hranolky v mikrovlce na grispu a moc dobrý. Za chvíli a bez oleje.
0 Nominace Nahlásit |
barbakan: já jednou rozmražoval 3/4 hodiny kuře z mrazáku a když mikrovlnka pípla že proces rozmražování je u konce, tak sem zjistil že jsem ho nedal dovnitř…
nejhorší je, že sem ho byl mezitím asi 3× zkontrolovat a čuměl dovnitř jestli mikrovlnka funguje, jestli se kotouč točí..
Mapel: to že oheň je oheň sem věděl taky, to mi nemusíš psát
hanulka11: s tím se nesmířím, něco vymysli!
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |