Slyšel jsem že se přídává jedlá soda.Poraďte!
Doplňuji:
Nemám tlakový hrnec.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas, Jahoda, anonym před 5269 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podivej,opravdu je lepsi si lusteniny namocit a to i pres noc a pak jen postavis na plotnu hrnec a varis.Nesol az budou mekke.Ale jeden chytak je-pridat trochu sody.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst
před 5269 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já vařím doma pouze čočku a tu tak 10min před vařením zaliju vroucí vodou a pak dám vařit.Uvidíte jak rychle naboptná.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že jakékoli „urychlovače“ nejsou extra vhodné. I vaření
v tlak.hrnci mění strukturu potravin, např.masa.
Nejzdravější a nejvhodnější jsou stejně klasické způsoby přípravy.
Myslím tím vaření za nízké tepoloty a delší dobu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5268 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vzhledem k tomu, že jíte luštěniny třeba nejen pro chuť, ale i proto, že jsou zdravé, tak si myslím, že soda jim ubírá vitamíny, nebo ničí minerální látky, tak raději vařte bez přidání změkčovadel
0 Nominace Nahlásit |
Je taky možné koupit si luštěniny už předvařené.
Zdroj: http://www.vitana.cz/produkty/prilohy/lusteniny/predvarene-lusteniny/
0
před 5267 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Všechno chce své, a luštěniny namočení dost dlouho před vařením. Pokud při vaření pospícháte, tak se na to radši vykašlete a jděte do restaurace, sice tam luštěniny asi nedostanete ale jídlo budete mít dřív než se vám namočí čočka.
0
před 5266 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Přidávat sodu do luštěnin radí některé, zpravidla starší kuchařské knihy. Je to ale chyba, neboť soda při vaření ničí cenné vitamíny.
Čočka je měkká luštěnina, stačí ji namočit na dvě hodiny.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |